Buche met abrikozen en koffie
Het allerlekkerste van deze buche vindt Robèrt de abrikozensmaak. En de buche heeft een goede smaakcombinatie, volgens Janny.
Bakbenodigdheden
- Handmixer
- Schaar
- Spuitzakjes en spuitmonden
- Bloemennagel
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Bekleed de bakplaat van 30 bij 40 centimeter met bakpapier.
Biscuit
- Splits de eieren en klop de eidooiers.
- Voeg de helft van de suiker, vanille en een snufje zout toe aan de dooiers en mix tot het schuimt.
- Klop de eiwitten op en voeg de rest van de suiker in 3 fases toe.
- Meng de dooiers met de opgeklopte eiwitten.
- Zeef de bloem en voeg toe aan het mengsel.
- Meng de olie met de melk.
- Voeg een beetje van het eimengsel toe aan de olie en de melk.
- Roer voorzichtig en voeg de rest van het eimengsel toe.
- Meng opnieuw voorzichtig.
- Giet het mengsel over de bakplaat van 30 bij 40 centimeter en bak het biscuit voor 20-30 minuten.
- Haal het biscuit uit de oven.
Abrikozenconfituur
- Doe de halve abrikozen in een pan en voeg de suiker toe.
- Breng het mengsel aan de kook op hoog vuur.
- Roer voortdurend en laat 4 minuten koken .
- Laat de confituur afkoelen en zet het daarna in de koelkast.
Botercrème met koffiesmaak
- Verwarm de slagroom in een pan.
- Haal de pan van het vuur en voeg de witte chocolade toe.
- Laat het 1 minuut smelten en roer goed.
- Klop de boter totdat het smeuïg en zacht wordt.
- Voeg de gezeefde poedersuiker in fases toe en blijf kloppen.
- Voeg het chocolademengsel toe aan de boter en blijf kloppen totdat er een dikke crème ontstaat.
- Zet eenderde van de crème apart voor het maken van de bloemetjes die op de bûche komen.
- Voeg het koffie-extract aan de crème toe.
Opbouw
- Strooi suiker over een nieuw vel bakpapier.
- Besmeer het biscuit met de abrikozenconfituur en vul het met twee derde van de botercrème.
- Leg het biscuit omgedraaid op het bakpapier.
- Rol het biscuit op en zet het in de koelkast.
- Besmeer het biscuit met de rest van de botercrème.
- Verdeel de botercrème in verschillende kommen en voeg kleurstof naar keuze toe, bijvoorbeeld rood en groen.
- Doe de botercrème in een spuitzak en gebruik de bloemennagel om bloemen op te spuiten.
- Pak de bloemen van de bloemennagel en zet ze voorzichtig op de bûche met behulp van een schaar.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.