E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Buche macaron

Martine

Recept van
Martine

Taart
(6) reviews

Ingrediënten

Macarons

  • 120 gram amandelschaafsel
  • 200 gram poedersuiker
  • 3 eiwitten
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • roze kleurstof

Ganache

  • 100 milliliter slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 200 gram witte chocolade

Aardbeien bavarois

  • 10 gelatineblaadjes
  • 585 milliliter aardbeienpuree
  • 300 milliliter slagroom
  • 75 gram suiker
  • 100 gram aardbeien

Aardbeien gelei

  • 3 gelatineblaadjes
  • 340 aardbeienpuree
  • 2 eetlepels suiker
  • 300 gram aardbeienjam

Krokante bodem

  • 100 gram boter
  • 20 gram suiker
  • 40 gram poedersuiker
  • 20 gram amandelmeel
  • 150 gram bloem
  • 1 ei
  • snuf zout

Samenstellen

  • 100 gram hazelnoten
  • 75 gram frambozen
  • 50 gram blauwe bessen
  • 75 gram aardbeien
  • 100 gram witte chocolade
  • verse munt

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg een buchevorm van ongeveer 25 centimeter in de vriezer.

Macarons

  • Maal het amandelschaafsel fijn in de keukenmachine.
  • Meng met de poedersuiker en zeef boven een kom. Maal de amandelen eventueel nog fijner.
  • Klop het eiwit stijf met de suiker.
  • Zodra het eiwit stijve pieken vormt, roer er een paar druppels kleurstof doorheen.
  • Spuit kleine en grote macarons op de bakplaat.
  • Laat 15 minuten drogen.
  • Bak de macarons in 20 minuten krokant. Let op dat ze niet aanbranden.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  • Verhoog de oventemperatuur naar 180°C.

Ganache

  • Verwarm slagroom met vanille in een steelpannetje.
  • Breek de chocolade in stukken en doe in een diepe kom.
  • Giet de hete room op de witte chocolade en roer totdat de chocolade is gesmolten.
  • Verwijder het vanillestokje en doe in een spuitzak.
  • Spuit een laagje ganache tussen twee grote macarons.

Aardbeien bavarois

  • Week de gelatine in koud water.
  • Breng de aardbeienpuree aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur, voeg gelatineblaadjes toe en roer goed door tot de blaadjes zijn gesmolten.
  • Zet de pan in een bak met een laag ijskoud water en laat de puree afkoelen tot het dikker wordt.
  • Klop room en suiker tot yoghurtdikte en spatel de puree erdoor.
  • Snijd aardbeien in mooie plakjes.
  • Haal de vorm uit de vriezer en plak de aardbeienplakjes tegen de korte kant.
  • Giet de bavarois in de vorm en laat opstijven in de vriezer.

Aardbeien gelei

  • Week gelatine in koud water.
  • Breng aardbeienpuree en suiker aan de kook en laat pruttelen tot de suiker is opgelost.
  • Haal de pan van het vuur en roer de jam en de uitgeknepen gelatine erdoor.
  • Laat de gelei afkoelen tot ongeveer 35°C.

Krokante bodem

  • Kneed alle ingrediënten door elkaar tot een soepel deeg.
  • Rol uit tot een dunne plak en snijd er een bodem uit ter grootte van de bavarois.
  • Leg op een bakvorm en bak zo’n 20 minuten in de oven.
  • Laat afkoelen.

Samenstellen

  • Hak de hazelnoten fijn.
  • Leg de bodem op een rooster en verdeel hier wat grote (niet gevulde) macarons over.
  • Stort de bavarois op de bodem.
  • Overgiet met de gelei.
  • Druk aan de lange kanten de grote macarons in de bavarois.
  • Strooi de gehakte hazelnootjes bovenop de bavarois.
  • Zet hier naast elkaar de gevulde macarons rechtop op. Gebruik eventueel gesmolten witte chocolade om de macarons vast te plakken.
  • Maak af met het verse fruit en muntblaadjes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.