Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg een buchevorm van ongeveer 25 centimeter in de vriezer.
Macarons
- Maal het amandelschaafsel fijn in de keukenmachine.
- Meng met de poedersuiker en zeef boven een kom. Maal de amandelen eventueel nog fijner.
- Klop het eiwit stijf met de suiker.
- Zodra het eiwit stijve pieken vormt, roer er een paar druppels kleurstof doorheen.
- Spuit kleine en grote macarons op de bakplaat.
- Laat 15 minuten drogen.
- Bak de macarons in 20 minuten krokant. Let op dat ze niet aanbranden.
- Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
- Verhoog de oventemperatuur naar 180°C.
Ganache
- Verwarm slagroom met vanille in een steelpannetje.
- Breek de chocolade in stukken en doe in een diepe kom.
- Giet de hete room op de witte chocolade en roer totdat de chocolade is gesmolten.
- Verwijder het vanillestokje en doe in een spuitzak.
- Spuit een laagje ganache tussen twee grote macarons.
Aardbeien bavarois
- Week de gelatine in koud water.
- Breng de aardbeienpuree aan de kook.
- Haal de pan van het vuur, voeg gelatineblaadjes toe en roer goed door tot de blaadjes zijn gesmolten.
- Zet de pan in een bak met een laag ijskoud water en laat de puree afkoelen tot het dikker wordt.
- Klop room en suiker tot yoghurtdikte en spatel de puree erdoor.
- Snijd aardbeien in mooie plakjes.
- Haal de vorm uit de vriezer en plak de aardbeienplakjes tegen de korte kant.
- Giet de bavarois in de vorm en laat opstijven in de vriezer.
Aardbeien gelei
- Week gelatine in koud water.
- Breng aardbeienpuree en suiker aan de kook en laat pruttelen tot de suiker is opgelost.
- Haal de pan van het vuur en roer de jam en de uitgeknepen gelatine erdoor.
- Laat de gelei afkoelen tot ongeveer 35°C.
Krokante bodem
- Kneed alle ingrediënten door elkaar tot een soepel deeg.
- Rol uit tot een dunne plak en snijd er een bodem uit ter grootte van de bavarois.
- Leg op een bakvorm en bak zo’n 20 minuten in de oven.
- Laat afkoelen.
Samenstellen
- Hak de hazelnoten fijn.
- Leg de bodem op een rooster en verdeel hier wat grote (niet gevulde) macarons over.
- Stort de bavarois op de bodem.
- Overgiet met de gelei.
- Druk aan de lange kanten de grote macarons in de bavarois.
- Strooi de gehakte hazelnootjes bovenop de bavarois.
- Zet hier naast elkaar de gevulde macarons rechtop op. Gebruik eventueel gesmolten witte chocolade om de macarons vast te plakken.
- Maak af met het verse fruit en muntblaadjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.