Edsilia Rombley en Trijntje Oosterhuis
Edsilia bakt samen met haar schoonzus Trijntje. Edsilia is zangeres en presentatrice. Je kunt haar kennen van haar liedje ‘Hemel en aarde’ of als presentatrice van het Eurovisie Songfestival in 2021. Maar dat is niet alles, ze maakt ook deel uit van de band ‘Ladies of Soul’. Dit doet zij, onder andere, met haar schoonzus Trijntje. Trijntje is zangeres en zangcoach. In de jaren ’90 brak zij, samen met haar broer Tjeerd, door als het iconische duo ‘Total Touch’. Een aantal jaren later begon zij aan haar solocarrière.
Beide zijn wel eens in de keuken te vinden. Zo post Trijntje regelmatig recepten op haar Instagram- en TikTok-account en vindt Edsilia het ontzettend leuk om te koken voor vrienden en familie.
Benodigdheden
- 2 bakplaten
- Bakpapier
- Staande mixer met toebehoren
- Vershoudfolie
- Paletmes
- Kom
- Steelpan
- Koekenpan
Voorbereiding van de Bûche de Noël
- Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Laat 250 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur komen.
Cake
- Doe de eieren met de suiker in een kom en klop dit, op een hoge snelheid, luchtig.
- Zeef de bloem en cacaopoeder boven het eimengsel en spatel dit er voorzichtig doorheen.
- Smelt de boter in een steelpan en spatel de gesmolten boter door het beslag.
- Verdeel het beslag over 2 bakplaten en strijk dit dun uit.
- Bak de cakes één voor één, in 6 minuten, gaar.
- Haal de cakes uit de oven, haal ze van de bakplaat en laat ze afkoelen.
- Draai de cakes om en verwijder voorzichtig het bakpapier.
- Dek de cakes af met vershoudfolie en zet ze apart tot de opbouw van de Bûche de Noël.
Chocolade schors
- Smelt 200 gram pure chocolade au bain-marie.
- Haal de kom van de warmtebron, voeg 50 gram chocolade toe en roer dit goed door.
- Blijf roeren tot de chocolade tussen de 30 en 32 graden is. Voeg eventueel nog extra chocolade toe.
- Giet de chocolade over een bakpapiertje en strijk dit heel dun uit met een paletmes. Wanneer de chocolade hard wordt, rol je het bakpapiertje schuin op en leg je dit op een koele plek.
Vulling
- Smelt de boter in een koekenpan en bak de kadayif hierin knapperig.
- Doe de pistachepasta, poedersuiker, tahin en een druppeltje groene kleurstof in een kom en meng dit goed door.
- Voeg de kadayif toe aan de pistachepasta en roer dit goed door.
- Doe de vulling in een spuitzak en zet apart tot de opbouw van de Bûche de Noël.
Witte chocoladecrème
- Doe de zachte boter, poedersuiker en vanille-extract in een kom en klop dit luchtig.
- Voeg langzaam de melk toe.
- Smelt de witte chocolade au bain-marie en voeg de gesmolten chocolade toe aan de kom.
- Mix in een paar minuten tot een luchtige crème.
- Doe de crème in een spuitzak.
Opbouw van de Bûche de Noël
- Snijd de cakes in repen van 4 centimeter breed.
- Spuit op elke strook een beetje vulling. Let op: gebruik niet alle vulling.
- Spuit een beetje witte chocoladecrème bovenop de vulling.
- Strijk met een paletmes de crème glad, zodat de stroken helemaal bedekt zijn.
- Rol de eerste strook op en rol daar de andere stroken omheen, zodat er een boomstronk ontstaat.
- Smeer de taart in met een laagje crème.
- Verwijder het bakpapier van de pure chocolade.
- Plak de pure chocolade schotsen rondom de taart en zet de taart in de koeling.
- Maak 2 dennenappels van de bruine marsepein.
- Maak 3 paddenstoelen van de witte marsepein en bestuif de bovenkant met cacaopoeder.
- Rol de groene marsepein uit, steek hier blaadjes uit en breng met een pen reliëf aan.
- Decoreer de taart met de marsepein, aalbessen en bramen.
- Bestuif de Bûche de Noël met poedersuiker.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.