E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Goed geboerd

Deze feestelijke Bûche de Noël van Ronald en Maxime de Boer is een echte blikvanger! Met een vulling van romige chocolade crème en verse frambozen is hij niet alleen prachtig om te zien, maar ook heel erg lekker!

Taart
(0) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 70 gram gepelde pistachenoten
  • 4 grote eieren
  • 130 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eetlepels heet water
  • 80 gram zelfrijzend bakmeel
  • Snufje zout

Chocolade crème

  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram melkchocolade
  • 200 gram witte chocolade
  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 280 gram roomkaas
  • 270 gram slagroom
  • Scheutje amandel-extract
  • Verse frambozen

Decoratie

  • Verse frambozen

Bereidingswijze

Ronald en Maxime de Boer

Ronald bakt samen met zijn dochter Maxime. Ronald begon zijn carrière ooit bij Ajax en schitterde daarna bij onder andere FC Barcelona én in het Nederlands Elftal. Maxime is moeder, influencer en samen met haar vader zet zij zich in voor mensen met diabetes.

Vader en dochter delen een liefde voor koken en goed eten. Ronald draait zijn hand niet om voor een culinair hoogstandje en hij bakt ook graag. Maxime staat door haar drukke baan niet zo vaak in de keuken, maar dit lijkt haar een mooi moment om samen met haar vader iets bijzonders op tafel te zetten.

Benodigdheden

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Foodprocessor
  • Staande mixer met toebehoren
  • Zeef
  • Spatel
  • Theedoek
  • Taartrooster
  • Pan
  • Paletmes

Voorbereiding van de Bûche de Noël

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Biscuit

  • Maal de pistachenoten in een foodprocessor fijn.
  • Mix de eidooiers met de kristalsuiker in ongeveer 4 minuten tot een romig geheel.
  • Voeg het warme water toe aan het eimengsel.
  • Spatel de gemalen pistachenoten voorzichtig door het mengsel.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel en het bakmeel boven het beslag en spatel dit er voorzichtig doorheen.
  • Doe de eiwitten en amandel-extract in een kom en klop dit stijf.
  • Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag.
  • Verdeel het beslag over een bakplaat en bak het biscuit in 15 tot 18 minuten gaar.
  • Haal het biscuit uit de oven en laat het 5 minuten rusten.
  • Zeef een klein beetje poedersuiker over het biscuit, leg hier een schone theedoek op, keer het biscuit om en verwijder het bakpapier.
  • Bestuif de onderkant van het biscuit ook met een laagje poedersuiker.
  • Leg het biscuit met de korte kant naar je toe en rol deze, samen met de theedoek, op. Laat het biscuit 10 minuten opgerold afkoelen.
  • Rol het biscuit vervolgens uit en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.

Chocolade crème

  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Klop de boter zacht en roer vervolgens de roomkaas er doorheen.
  • Voeg beetje bij beetje de gesmolten chocolade toe aan het roomkaasmengsel en roer dit door tot een gladde crème.
  • Voeg de slagroom en het amandel-extract toe en meng dit goed door.

Opbouw van de Bûche de Noël

  • Verdeel de chocolade crème over het biscuit en leg hier een aantal frambozen bovenop. Let op: gebruik niet alle chocolade crème.
  • Rol het biscuit op en verdeel de overgebleven chocolade crème er overheen.
  • Decoreer de Bûche de Noël met frambozen en poedersuiker.

Dit recept komt uit de kerstspecial van Heel Holland Bakt 2024. Aflevering gemist?

Kijk het hier terug!

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.