De showtopper, gemaakt van witte chocolade en bedekt met een laagje goudpoeder, maakt deze bruidstaart extra feestelijk.
Bakbenodigdheden
- Handmixer
- Theedoek
- Staande mixer met toebehoren
- Vershoudfolie
- Keukenmachine
- Stellage voor de bruidstaart
- Kwast
- 4 plastic bakjes
- Siliconen mal, bol groot
- 2 siliconen mallen, bol klein
- Springvormen
- 2 taartplateaus goud met een diameter van 25 centimeter
- 2 taartplateaus goud met een diameter van 28 centimeter
- 1 taartplateau goud met een diameter van 22 centimeter
- Pincet
- Kommen
- Spuitzakken
- Spuitmondjes
- Bakpapier
- 1 springvorm met een diameter van 20 centimeter
- 2 springvormen met een diameter van 25 centimeter
- 2 springvormen met een diameter van 27,5 centimeter
Voorbereiding van de bruidstaart
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Verdeel 1200 gram walnoten over een bakplaat en rooster deze in 10 minuten goudbruin.
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 200 graden
- Verdeel 250 gram pistachenoten over een bakplaat en rooster deze in 8 tot 10 minuten goudbruin.
Joconde biscuit
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Doe 1125 gram kristalsuiker, amandelmeel en een snuf zout in een kom en meng dit goed door.
- Doe 30 eieren, het amandelmengsel en de bloem in een kom en klop dit luchtig.
- Doe 450 gram eiwit, een snuf zout, 300 gram kristalsuiker in een kom en klop dit tot een stevig schuim.
- Spatel het eiwitschuim voorzichtig door het beslag en meng dit goed door.
- Doe de ongezouten roomboter in een steelpan en verwarm dit.
- Voeg de gesmolten boter toe aan het beslag.
- Voeg de geroosterde walnoten toe.
- Verdeel het beslag over 5 springvormen, 1 springvorm met een diameter van 20 centimeter, 2 springvormen met een diameter van 25 centimeter en 2 springvormen met een diameter van 27,5 centimeter.
- Bak de biscuits in het midden van de oven gaar in 10 minuten.
- Haal de biscuits uit de oven, strooi een laagje poedersuiker over een theedoek en keer de biscuits om op de theedoek.
Sinaasappel banketbakkersroom
- Rasp de sinaasappels
- Doe de melk, het vanillemerg en de vanillestokjes in een steelpan en breng dit aan de kook.
- Doe de slagroom , kaneel, sinaasappelrasp, kristalsuiker en eidooiers in een kom en klop dit goed door elkaar.
- Voeg de maïzena toe en meng dit tot een glad geheel.
- Verwijder de vanillestokjes als het mengsel begint te koken.
- Giet het warme melkmengsel over het suikermengsel en meng dit goed door.
- Giet het mengsel terug in de steelpan en breng dit aan de kook. Blijf goed roeren en laat het mengsel 1 tot 2 minuten doorkoken.
- Giet de banketbakkersroom op een bakplaat, dek het af met vershoudfolie en laat het afkoelen.
- Mix de banketbakkersroom voor gebruik nog even door.
Pistachepasta
- Doe de pistachenoten en kristalsuiker in een keukenmachine en maal dit tot een pasta.
Pistache banketbakkersroom
- Rasp de citroenen.
- Doe 600 milliliter melk, de slagroom en het vanille-extract in een steelpan en breng dit aan de kook.
- Voeg de blaadjes tijm toe.
- Doe 200 milliliter melk, de kristalsuiker, citroenrasp en eidooiers in een kom en meng dit goed door.
- Voeg de maïzena toe en meng dit tot een glad geheel.
- Giet de helft van het warme melkmengsel over het suikermengsel en roer dit goed door.
- Giet het mengsel terug in de steelpan en breng dit aan de kook. Laat het mengsel 1 tot 2 minuten zachtjes doorkoken.
- Giet de banketbakkersroom op een bakplaat, dek het af met vershoudfolie en laat het afkoelen.
- Mix de banketbakkersroom voor gebruik nog even door.
- Doe de ongezouten roomboter en de botercrème met pistache, citroen en tijm in een kom en meng dit goed door.
- Voeg de pistachepasta toe aan de botercrème.
- Laat de botercrème afkoelen.
Trempeersiroop
- Doe het water en de kristalsuiker in een steelpan en breng dit al roerend aan de kook.
- Voeg de granaatappelmelasse toe, meng dit goed door en laat de trempeersiroop afkoelen.
Vanille botercrème
- Ontvet een kom met azijn.
- Doe de eiwitten en een snuf zout in een kom en klop dit tot een stijve meringue.
- Doe de kristalsuiker en het water in een steelpan en verwarm dit tot 120 graden.
- Giet de warme suikersiroop langzaam bij de opgeklopte eiwitten. Klop dit door tot de meringue is afgekoeld.
- Voeg het vanillemerg toe.
- Voeg beetje bij beetje de ongezouten roomboter toe.
Walnoten nougatine
- Doe de kristalsuiker en het water in een steelpan en maak hier karamel van.
- Dip de walnoten in de karamel en laat dit uitharden.
- Doe de walnoten in een keukenmachine en maal dit fijn.
Sinaasappel botercrème
- Doe de ongezouten roomboter en de banketbakkersroom met sinaasappel in een kom en meng dit door tot een gladde botercrème.
- Voeg alle walnoot nougatine toe.
- Zet de sinaasappelbotercrème in de koelkast.
Bruidstaart showstopper
- Tempereer 300 gram witte chocolade.
- Maak met de witte chocolade blaadjes.
- Vul 4 halve bollen in de grote siliconenvorm en leg dit in de vriezer.
- Haal de vorm uit de vriezer en plak 2 halve bollen op elkaar.
- Haal de chocolade bloemblaadjes uit de vriezer.
- Spuit een klein druppeltje witte chocolade in de kleine siliconen bolvorm, steek hier de bloemblaadjes in, plak er een gouden balletje op en zet het terug in de vriezer.
- Decoreer de bloemen met goudpoeder.
- Tempereer 100 gram witte chocolade.
- Plak met de gesmolten chocolade de bloemen op de bollen.
- Zet dit in de vriezer en vervolgens in de koelkast.
Bruidstaart decoratie
- Doe het water en de kristalsuiker in een steelpan en breng dit al roerend aan de kook.
- Voeg de granaatappelmelasse toe, meng dit goed door en laat de trempeersiroop afkoelen.
Opbouw van de bruidstaart
- Snijd alle biscuit doormidden.
- Besprenkel de biscuits met de trempeersiroop.
- Verdeel een laag sinaasappelbotercrème over de biscuits.
- Verdeel granaatappelpitjes over de sinaasappelbotercrème.
- Smeer alle biscuits af met sinaasappelbotercrème.
- Zet de taart in de koelkast of vriezer.
- Haal de taarten uit de vriezer en smeer ze af met de vanille meringue botercrème.
- Decoreer de taart met granaatappelpitjes, tijm, eetbaar goud en gouden glitters.
- Zet de taart op de stellage.
- Spuit toefjes met de vanille botercrème meringue.
- Plaats de showstopper boven op de bruidstaart.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.