Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet springvormen in met een diameter van 23, 20 en 18 centimeter en bekleed met bakpapier.
Kapseldeeg
- Klop suiker en eieren au bain-marie tot een licht en romig geheel. Blijf kloppen tot het mengsel ingedikt is.
- Haal het mengsel van het vuur en mix net zolang tot het afgekoeld is.
- Zeef bloem, zout en maïzena en schep voorzichtig door het eimengsel.
- Verdeel het beslag over de bakvormen.
- Bak de cakes in 20-25 minuten gaar.
- Laat afkoelen op een taartrooster.
Frambozenjam
- Frambozen met suiker al roerend aan de kook brengen; citroensap toevoegen en een paar minuten laten doorkoken.
- Laat afkoelen.
Citroencurd
- Pers het sap uit de citroenen.
- Doe het citroensap, boter en suiker in een kom en verwarm het geheel au bain-marie.
- Roer af en toe tot de boter gesmolten is.
- Week de gelatine in water.
- Klop de eieren en meng door het citroenmengsel.
- Laat het geheel 10 tot 15 minuten au bain-marie koken tot het ingedikt is. Roer af en toe even door.
- Schenk in een schaal, roer de uitgeknepen gelatine er door heen en laat afkoelen.
- Klop slagroom met 2 eetlepels poedersuiker lobbig.
- Meng dit door de koude curd en zet koud weg tot gebruik.
Botercrème
- Doe eiwitten en suiker in een vuurvaste schaal en verwarm au bain-marie tot alle suiker is opgelost.
- Schenk het warme mengsel in een keukenmachine en klop het stijf en koud in zo’n 10-15 minuten.
- Snijd de boter in blokjes.
- Voeg boteblokjes beetje bij beetje bij het eiwitmengsel en klop telkens goed door.
- Klop als laatste vanille-extract en zout er doorheen.
- Doe de crème in een spuitzak.
Trempeerlikeur
- Kook water en suiker tot alle suiker is opgelost.
- Laat afkoelen en roer de rum er doorheen.
Marsepein
- Amandelen met suiker in keukenmachine fijnmalen.
- Water beetje voor beetje toevoegen tot een stevige massa.
- Let op! De marsepein moet 2 dagen in de koelkast rusten!
Samenstellen
- Snijd alle cakes horizontaal door midden.
- Smeer een laag citroenslagroom op de onderste cakelagen.
- Smeer hier een laag frambozenjam op en dan weer een laag citroenslagroom.
- Dek af met de tweede cakelagen.
- Smeer de taarten af met botercrème en laat opstijven in de koelkast.
- Rol de marsepein dun uit en bekleed alle drie de taarten hiermee.
- Doe hetzelfde met de rolfondant.
- Stapel de cakelagen op elkaar met behulp van de botercrème.
- Doe de overige botercrème in een spuitzak en decoreer de taart hiermee.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.