E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Bruidstaart

Evert

Recept van
Evert

Taart
(4) reviews

Ingrediënten

Taart

  • 25 eieren
  • 1500 gram suiker
  • 50 gram maïzena
  • 1000 gram patentbloem
  • 3 potten aardbeienjam
  • 3 liter slagroom
  • vanillesuiker
  • 3 doosjes aardbeien
  • 2 doosjes frambozen
  • 2 doosjes rode bessen
  • 1 doosje blauwe bessen
  • Marasquin likeur

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Vet drie springvormen met een diameter van 18, 20 en 22 centimeter in en bestuif met bloem.
  • Verwarm de oven voor op 160°C.

Taart

  • Klop 300 gram eiwit met 1 kilo suiker op tot stijf.
  • Voeg dan de eidooiers toe en laat deze voorzichtig meedraaien.
  • Zeef maïzena met bloem boven een mengkom.
  • Meng droge en natte mengsel voorzichtig door elkaar tot een mooi egaal beslag.
  • Verdeel het over springvormen.
  • Bak de cakes ongeveer 20 minuten in de hete oven.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Snijd de cakes vervolgens in drie delen.
  • Trempeer met marasquin.
  • Klop de slagroom op en breng op smaak met overige suiker en vanillesuiker.
  • Smeer een laag cake van iedere grootte in met slagroom.
  • Smeer een laag cake van iedere grootte in met jam.
  • Stapel de cakelagen op elkaar en strijk af met slagroom.
  • Stapel de cakes op elkaar.
  • Doe overige slagroom in een spuitzak en decoreer de taart met toefjes slagroom.
  • Decoreer de taart met het verse fruit.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.