Benodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Bakplaat
- Bakkwast
- Thermometer
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet de bakplaat goed in.
Focacciadeeg
- Kneed de bloem, het water, olijfolie, zout en gist samen tot een soepel deeg.
- Smeer een kom in met olie, leg hier het deeg in en dek het af met een vochtige doek.
- Laat het deeg rijzen tot het in volume is verdubbeld.
- Verdeel het deeg in tweeën en maak van 1 deel een rechthoek van ongeveer een centimeter dikte.
- Leg op de bakplaat.
- Beleg het deeg met de vulling, laat een centimeter van de randen vrij.
- Leg het tweede deel van het deeg bovenop de vulling en zorg dat dit netjes aan alle randen aansluit.
- Laat het geheel nog een half uur rijzen.
Decoratie
- Snijd de in paprika’s reepjes over de lengte, zodat er een kleine ronding in de reepjes zit.
- Snijd de cherrytomaten in plakjes.
- Snijd de ui in halve ringen
- Verdeel de zonnebloempitten als onderrand over de breedte van de foccacia.
- Gebruik de olijven als bloemknoppen, druk ze op verschillende plekken in het deeg.
- Maak de bloem af door de gele paprika en mozzarella om-en-om als bloemblaadjes te gebruiken.
- Maak eenzelfde soort bloem met de rode paprika.
- Maak ook een bloem van de tomaatjes.
- Maak van de halve ringen ui een bloem door de reepjes van elkaar te halen en deze van groot naar klein met een kleine afstand van elkaar op het brood te leggen.
- Leg daarna de takjes kruiden ertussen als de bloemstelen.
- Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden.
- Bak het brood in ongeveer 25 minuten gaar.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.