Abrikozenmoes
- Wel de gedroogde abrikozen met het water voor minimaal 1 uur.
- Breng de abrikozen, de geleisuiker en de kristalsuiker aan de kook.
- Kook de moes voor 2 minuten door.
- Pureer de abrikozen tot een moes.
brosse appeltaart deeg
- Vet een bakvorm met een diameter van ongeveer 24 centimeter in en bekleed de bodem met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe de bloem, de bakpoeder, de boter, de basterdsuiker, het ei, de citroenrasp en het zout in een kom.
- Kneed het tot een soepel deeg.
- Rol het deeg uit om een met bloem bestoven werkbank.
- Bekleed de bodem en de zijkanten van de bakvorm met het brosse appeltaart deeg.
- Zet de bakvorm in de koelkast tot gebruik.
Amandelspijs
- Vermaal de amandelen, de kristalsuiker en de citroenrasp.
- Voeg net zoveel ei toe tot het smeerbaar is.
Vulling
- Schil de appels en ontdoe van het klokhuis.
- Haal de appels door een fritessnijder of snij in dunne plakjes.
- Meng de appelfrites met het citroensap, de suiker, de custardpoeder en de kaneel.
Samenstellen
- Haal de bakvorm uit de koelkast.
- Smeer de amandelspijs op de bodem van het deeg.
- Doe de appelvulling erop en zorg dat het midden hoger is dan de zijkanten.
- Bak de brosse appeltaart voor 50 minuten op convectiestand en daarna 10 minuten op onderwarmte.
- Draai de oven uit na de baktijd en laat de taart een halfuur koelen in de oven.
- Doe plasticfolie over de taart en keer het om op een bord.
- Keer de taart vervolgens weer om op het serveerbord.
- Bestrijk de brosse appeltaart met de abrikozenmoes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.