Benodigheden
- Kwast
- Bakplaat
- Keukenmachine met deeghaak
Voorbereiding
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
Recept
- Doe alle ingrediënten – behalve het ei en de gesmolten boter – in een kom. Zorg dat het zout en het gist elkaar niet raken.
- Kneed in ongeveer 10 minuten tot een soepel deeg. Trek een vliesje om te controleren of je deeg goed is. Kun je het deeg zo dun uittrekken dat je er bijna doorheen kunt kijken, dan is het deeg goed.
- Kneed nog 2 minuten tot het deeg genoeg elasticiteit heeft.
- Verdeel het deeg in 3 gelijke stukken van 230 gram.
- Rol in fases voorzichtig 3 stengels van ongeveer 120 centimeter lang.
- Maak van 1 streng een cirkel op de met bakpapier beklede bakplaat.
- Maak 5 gelijke lussen op gelijke afstand van elkaar. Draai links over rechts.
- Haal de tweede streng telkens onder de lus door en breng hem naar de volgende lus.
- Herhaal met de derde streng.
- Bestrijk de broodster met losgeklopt ei.
- Laat 30 minuten op een tochtvrije plaats rijzen tot hij is verdubbeld in volume.
- Controleer de glans van de broodster. Je kunt de stukjes waar geen ei zit nog extra bestrijken.
- Bak het brood in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
- Bestrijk het brood met gesmolten boter als je het uit de oven haalt.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.