Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Vet soufflévormpjes in met boter en bestuif met een laag kristalsuiker.
Bessencompote
- U kunt verschillende soorten bessen gebruiken: blauwe bessen, bosbessen en/of bramen.
- Doe de bessen in een pan.
- Voeg, indien nodig, wat eetlepels water toe.
- Voeg de suiker toe en laat koken totdat de compote wat ingedikt is.
- Voeg de kaneel, rasp van 1-2 sinaasappels een een klein beetje citroensap toe en roer door.
- Let op! De bessen moet niet volledig uit elkaar vallen.
- Laat afkoelen.
‘Rauwe’ custard en saus
‘Rauwe’ custard
- Mix 3 eidooiers met 50 gram suiker luchtig.
- Meng 250 ml volle melk en 250 ml slagroom door elkaar en voeg het eimengsel toe.
- Roer met een spatel om tot een geheel.
- Zet weg tot gebruik.
De custard saus
- Doe de 250 ml volle melk, 250 ml slagroom en 25 gram suiker in een pan en breng langzaam aan de kook.
- Voeg de meng van de vanillestokjes toe.
- Klop in een grote kom 3 eidooiers en 25 gram suiker met een handmixer tot het glad en romig is.
- Zodra het zuivelmengsel bijna kook, giet 1/3 bij de eidooiers en klop goed door.
- Schenk vervolgens alles terug in de pan en blijf roeren terwijl het langzaam opwarmt.
- Kook op een zeer lage temperatuur en blijf roeren met een houten lepel totdat het mengsel aan de lepel blijft ‘plakken’.
- Haal de pan van het vuur en zeef boven een schaal.
- Bedek met huishoudfolie en laat afkoelen.
Broodbloemen
- Snijd de brioche in dunne repen.
- Rol ze uit met deegroller.
- Rol de stukken in elkaar op tot een bloemvorm. Maak de onderkant eventueel een beetje nat zodat het blijft plakken.
- Bak de bloemen op 150°C tot ze zijn opgedroogd.
- Haal uit de oven en besprenkel met suiker.
- Verhoog de oventemperatuur naar 170°C.
Broodpudding
- Snijd de brioche in plakken van ongeveer 1 centimeter dik.
- Snijd er met een uitsteekvorm ronde vormen ter grootte van de soufflévormpjes uit. Zorg ervoor dat u voor ieder bakje twee vormpjes heeft.
- Leg op de bodem van de soufflévormpjes een briocherondje en druk er een kuiltje in.
- Giet een beetje compote in het kuiltje.
- Dek af met het tweede briocherondje en druk de zijkanten aan. De compote moet er niet aan de zijkant uitlopen.
- Giet de rauwe custard op de brioche in de vormpjes.
- Strooi wat rietsuiker over de custard en bak de puddinkjes ongeveer 20 minuten in de oven.
- Keer de soufflébakjes om op een mooi bord en tik de puddinkjes er uit.
- Giet de warme custard over de puddinkjes.
- Maak af met de overige bessencompote en decoreer met verse bessen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.