Voorbereiding
- Vet een broodblik in met boter.
- Verwarm de oven voor op 170°C.
Broodpudding
- Wel de rozijnen in rum.
- Snijd het brood en ontbijtkoek in stukken.
- Meng in een schaal brood en ontbijtkoek met kaneel, bruine suiker en gewelde rozijnen.
- Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit.
- Breng de melk langzaam aan de kook samen met het vanillemerg.
- Schenk de warme melk over het broodmengsel en roer de witte chocoladecallets en een snuf zout erdoor.
- Schep het mengsel in het broodblik en bak de pudding in ongeveer een uur stevig.
- Laat afkoelen op een rooster.
Crème Anglaise
- Breng melk en het merg uit het vanillestokjes tegen de kook aan in een pannetje op laag vuur.
- Klop de eidooiers met suiker los.
- Schenk de hete melk bij de eidooiers en klop even goed door.
- Schenk vervolgens alles terug in de pan en breng zachtjes en al kloppend aan de kook. Laat pruttelen tot de crème ingedikt heeft.
- Schenk de crème over de broodpudding of serveer er naast.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.