Broodmand met appel- en rozijnenbroodjes
Alle broodliefhebbers verzamelen! Deze broodmand is een must voor elke fan van lekkere broodjes. Bijkomend voordeel: alles wat je ziet is om op te eten, dus er is genoeg te proeven.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Kwast
- Rijskast
- Deegkleedjes
- Noppenplastic/plastic
Voorbereiding voor de broodmand
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
broodmand
- Kneed een soepel deeg van alle ingrediënten totdat er een vliesje van getrokken kan worden.
- Laat het deeg 10 minuten rijzen op kamertemperatuur.
- Trek het deeg licht uit elkaar om de ruiten meer vorm te geven.
- Pak het deeg voorzichtig op en leg dit over de bolle kant van een kom.
- Gebruik het overige deeg om twee lange slierten te rollen.
- Bestrijk met een losgeklopt ei.
- Laat het een half uur narijzen.
- Zet de broodmand in de oven en zet de temperatuur terug naar 200 graden.
- Bak af in 15 tot 20 minuten of totdat de mand een mooie kleur heeft bereikt.
Bladerdeeg-appelbroodjes
- Maak banketbakkersroom door de melk te koken met het vanillestokje.
- Roer de eidooiers met de suiker, maizena en een beetje melk los.
- Giet de kokende melk op het papje en kook gaar.
- Doe de amandelen, suiker en citroenrasp in de foodprocessor met hakmessen en hak de noten fijn.
- Voeg het ei toe en maak een samenhangend mengsel.
- Voeg als het nodig is water toe.
- Roer de banketbakkersroom los, haal het vanillestokje eruit en combineer met de spijs.
- Meng kaneel met fijne suiker om kaneelsuiker te maken.
- Laat de appels weken in appelsap.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Kneed een soepel deeg van alle ingrediënten totdat er een vliesje van getrokken kan worden.
- Maak een bol van het deeg en laat het een uur rusten in de koelkast.
- Maak een plak van de boter en leg dit in de koelkast.
- Rol na een uur de plak deeg uit en vouw de boter erin.
- Rol uit en vouw in drieën.
- Draai een kwartslag en vouw weer in drieën.
- Laat het deeg een half uur rusten in de koelkast.
- Rol het deeg nog een keer uit, vouw in drieën en laat weer rusten.
- Rol uit en snijd banen.
- Besmeer met het spijs-roommengsel.
- Leg de appel erop, rol op en strooi kaneelsuiker over de broodjes.
- Laat de broodjes 45 minuten rijzen en bak af op 220 graden in 15 tot 25 minuten.
- Zet weg tot de opbouw van de broodmand
Rozijnenbroodjes
- Week de rozijnen.
- Kneed een soepel deeg van alle ingrediënten totdat er een vliesje van getrokken kan worden.
- Laat het deeg 20 minuten rijzen op kamertemperatuur.
- Verdeel in bolletjes, doe de rozijnen erin en bol op.
- Laat de bollen deeg rijzen tot ze verdubbeld zijn.
- Bestrijk het deeg met een ei-melkmengsel.
- Bak de rozijnenbollen af op 220 graden in 10 tot 14 minuten.
- Zet de oven naar 200 graden.
- Zet daarna de rozijnenbroodjes weg tot de opbouw van de broodmand
Brioche-kaneelknopen
- Doe de bloem, gist, kardemom, melk, het zout en het ei in een kom en kneed goed.
- Voeg de suiker toe zodra het gemengd is.
- Voeg de koude boter in kleine stukjes toe.
- Kneed een soepel deeg totdat er een vliesje van getrokken kan worden.
- Maak een bal en laat het deeg rusten.
- Meng de boter, kaneel, citroen, vanille, amandelmeel en basterdsuiker tot een mengsel.
- Rol de bal plat en besmeer met het botermengsel.
- Vouw in drieën, rol een klein beetje uit snijd in repen en knoop.
- Laat het deeg 45 minuten rijzen.
- Bestrijk met het ei-melkmengsel en doe er een beetje fijne parelsuiker op.
- Bak in 7-8 minuten af op 200 graden.
- Besproei de broodjes lichtjes met water na het bakken en doe de glazuur erop.
Opbouw van de broodmand
- Doe alle broodjes in de mand en versier.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.