Voorbereiding
- Wel de krenten, bosvruchten en cranberry’s in de rum.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Brood deel 1
- Verwarm de helft van de melk tot lauwwarm en voeg 10 gram suiker toe.
- Los de gist op in de melk.
- Voeg 3 eetlepels bloem toe en meng goed door.
- Dek af en laat staan voor 10 minuten.
- Meng de resterende bloem met het zout en 30 gram suiker.
- Mix de eieren met de rest van de melk.
- Smelt de boter en laat hem afkoelen.
- Voeg het gistmengsel bij de bloem en kneed enkele minuten.
- Voeg dan de eieren, zout en boter toe en kneed voor 10 minuten.
- Laat het deeg afgedekt rusten voor 30 minuten op kamertemperatuur.
Amandelspijs
- Maal de poedersuiker, amandelmeel, citroenrasp en amandel extract in de chopper.
- Meng goed samen en voeg een ei toe.
- Controleer de structuur, voeg meer eieren toe tot het een smeerbaar en vloeibaar mengsel wordt.
- Bedek en laat staan.
Brood deel 2
- Smelt de boter en laat afkoelen.
- Meng de kaneel, suiker citroen- en sinaasappelrasp.
- Kneed de lucht uit het deeg en rol deze uit.
- Bestrijk met de gesmolten boter.
- Besmeer het deeg gelijkmatig met de amandelspijs en bestrooi met de kaneelsuiker.
- Giet de krenten, bosvruchten en cranberry’s af en verdeel ze over het deeg.
- Verdeel ook de pistachenootjes over het deeg en rol het aan de lange kant op.
- Leg het deeg op het bakpapier.
- Snijd hem in de lengte doormidden.
- Vlecht de 2 helften met elkaar.
- Bestrijk het brood met losgeklopte eidooier.
- Bak het brood op 180 graden in 30 – 35 minuten gaar.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.