Bakgereedschap
- Staande mixer met toebehoren
- Deegroller
- Bakplaten
- Bakpapier
- Springvorm ø 22 centimeter
- Ring van ø 30 centimeter
- Knoflookpers
- Foodprocessor
- Thermometer
- Bak met ijswater
- Mallen voor het Colosseum
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Vet een springvorm van ø 22 centimeter in.
Siroop
- Kook de siroop tot de suiker opgelost is.
- Zet een kom in ijswater klaar, koel de siroop daar snel in terug.
Sierdeeg
- Meng de ingrediënten van het sierdeeg door elkaar.
- Laat het deeg 20 minuten rusten.
- Snijd de volgende elementen van het Colosseum uit:
- 1 cirkel van ø 30 centimeter uit.
- 2 ringen van ø 30 centimeter en 4 centimeter breed.
- 2 halve cirkels van ø 30 centimeter en 3 centimeter breed.
- 44 poortjes
- 4 hele muren
- 4 muren met een gat
- 4 schuine muren
- 10 stutjes
- 11 pilaren
- Prik de achterkant in met een vork.
- Leg alle onderdelen op de bakplaat.
- Bak de elementen op 180 graden in 20 minuten gaar.
Focaccia
- Maak een starter met een 40 milliliter water (30 graden), gist en bloem.
- Laat de starter even staan.
- Meng het tarwebloem, semolina, starter, de rest van het water, zout en olijfolie met de staande mixer, laat 10-15 minuten kneden.
- Laat het deeg 1 uur rijzen.
- Vouw het deeg 2 keer dubbel en verdeel over de ingevette springvorm.
- Dek af en laat nog een uur rijzen.
- Rasp de courgette en laat een uur in een theedoek liggen.
- Rasp de gruyère, pluk de rozemarijn en pers de knoflook.
- Vermeng de courgette, gruyère, rozemarijn en knoflook na een uur met elkaar en breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de oven op 240 graden.
- Verdeel het mengsel over de focaccia en strooi er paneermeel over.
- Zet het brood in de oven.
- Zet oventemperatuur terug naar 220 graden en bak in ongeveer 25-30 minuten gaar.
Karamel
- Laat suiker, water en glucosestroop karamelliseren in kookpan.
Opbouw
- Plak de onderdelen van het Colosseum met de karamel aan elkaar.
- Gebruik de ring van 30 centimeter ter ondersteuning.
- Leg de focaccia in het midden.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.