Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Bekleed drie bakplaten met bakpapier.
Cake
- Verwarm de eieren en de suiker au bain-marie. Let op dat het niet warmer wordt dan 37 ˚C, anders schiften de eieren) en klop ongeveer 8 minuten.
- Zeef bloem met cacaopoeder boven een kom en meng.
- Roer dit door het eimengsel tot een glad beslag.
- Strijk het beslag uit over de bakplaten en bak 25 tot 30 minuten in de oven.
- Laat afkoelen op een rooster en snijd er vervolgens zeven gelijke vierkanten uit.
Chocoladegelei
- Kook het water met de suiker, slagroom en gezeefde cacaopoeder minimaal 12 minuten in een pan met dikke bodem.
- Voeg de gelatine toe en roer goed door tot het is opgelost.
- Laat de gelei afkoelen en opstijven in de koelkast.
Chocolademousse
- Kook het water met de suiker tot suikerstroop.
- Klop de eidooiers op en voeg de suikerstroop voorzichtig toe. Pas op dat het niet opspat.
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Voeg de gesmolten chocolade en gelatine toe aan het eimengsel en klop tot een egaal beslag.
- Spatel daarna de slagroom erdoor.
Samenstellen
- Leg een cakebodem op de werkbank en bestrijk met de chocolademousse.
- Bedek met een volgende laag cake en bouw de taart op die manier helemaal op.
- Snijd vervolgens de taart in een piramidevorm.
- Overgiet met de gelei en laat opstijven in de koelkast.
- Smelt de witte chocolade au bain-marie en laat tempereren.
- Hel de chocolade in een spuitzak en versier de piramide hiermee.
- Maak af met frambozen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.