Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet een vlaaivorm in met een diameter van 26 centimeter en bestuif met bloem.
Deeg
- Meng de boter, suiker en het zout door elkaar, eventueel in een keukenmachine. Voeg het ei toe.
- Meng de gezeefde bloem en bakpoeder door dit mengsel en voeg ook het water toe en blijf mixen.
- Kneed de deegkruimels op de werkbank tot een mooi deeg en laat zo lang mogelijk afkoelen in plasticfolie in de koelkast.
- Kneed het deeg daarna nog eens goed door met de hand.
- Bestuif een werkbank met wat bloem en rol het deeg uit tot een plak van 1 à 2 millimeter.
- Rol het deeg eventueel op een deegroller en laat het zakken in een ingevette vlaaipan. Druk goed aan en snijd overtollige deeg af.
Amandelspijs
- Vermaal in de keukenmachine de amandelen met de suiker en voeg daarna een ei toe.Mix tot een mooie spijs.
- Verkruimel de amandelspijs over de taartbodem of rol het met een deegroller uit en verdeel dit op de bodem van de vlaaipan.
- Druk eventueel met een lepel wat aan.
Appareille
- Voeg eieren, eidooiers en suikers bij elkaar en doe het vanillemerg erbij, sla dit goed door met een garde.
- Smelt boter en voeg dit samen met de maïzena toe aan het mengsel.
- Goed doorslaan tot een mooi geheel zonder klontjes.
- Snijd de appels in kleine blokjes en spreid deze uit over de spijsvulling.
- Verdeel het ei-botermengsel gelijkmatig met een lepel over de appels.
- Bak de taart ruim een uur in de oven.
- Let tussentijds goed op de taart om te voorkomen dat deze verbrandt. Leg eventueel aan het einde van de baktijd wat aluminiumfolie over de taart om aanbranden te voorkomen terwijl de binnenkant nog door bakt.
Afwerking
- Verwarm de abrikozenjam in een steelpan met dikke bodem.
- Bij eventueel stukjes even door een zeef halen met een lepel.
- Zeef het vruchtvlees van de passievruchten en meng dit door de abrikozenjam.
- Bestrijk de warme taart met het abrikozenmengsel en serveer.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.