Er gaat niets boven een zelfgemaakte vlaai. Deze bramen vlaai is makkelijk om zelf te maken en smaakt heerlijk!
Bakbenodigdheden
- Vlaaivorm met een diameter van 22 centimeter
- Vlaairooster
- Vershoudfolie
- Theelepel
- Vork
- Spatel
- Steelpan
- Staande mixer met toebehoren
- Zeef
- Rooster
- Mes
- Keukenthermometer
- Timer
- Keukenweegschaal
- Staafmixer
- Deegroller
Voorbereiding van de vlaai
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vlaai bodem
- Kneed de bloem, gist, boter, suiker, zout en melk in 10 minuten tot een soepel deeg.
- Maak van het deeg een bal, dek het af met vershoudfolie en laat het 60 minuten rijzen op een warme plek.
Banketbakkersroom
- Verwarm de melk en het merg van een vanillestokje in een steelpan.
- Meng de suiker en eidooiers in een kom goed door.
- Zeef de maïzena boven de kom met de eidooiers en meng dit goed door.
- Giet een beetje van de warme melk bij het eidooiermengsel en meng dit goed door.
- Giet het mengsel terug in de steelpan en meng dit door tot er een puddingstructuur ontstaat.
- Dek de banketbakkersroom af met vershoudfolie en laat het afkoelen in de koelkast.
Bramenvulling
- Verwarm de bramen, water en de suiker in een steelpan.
- Voeg de anijs en maïzena toe aan het mengsel en wacht tot het indikt.
- Voeg naar smaak citroensap toe.
Opbouw van de vlaai
- Rol het deeg uit, bedek hiermee de vlaaivorm en verwijder het overtollige deeg.
- Giet de banketbakkersroom over de vlaaibodem.
- Giet de bramenvulling over de banketbakkersroom.
- Rol van het overgebleven deeg stroken en maak hiermee een rooster op de bovenkant van de vlaai.
- Bestrijk het rooster met een losgeklopt ei en strooi er een beetje parelsuiker overheen.
- Bak de vlaai gaar in 18 minuten in de voorverwarmde oven.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.