Deeg
- Meng alle ingrediënten, behalve het zout, reuzel en roomboter (houd deze nog even opzij).
- Voeg na het mengen zout toe.
- Pas na goed kneden de reuzel en boter toevoegen.
- Kneed het deeg af tot een soepel deegje. Controleer of het glutennetwerk goed ontwikkelt.
- Maak een bolletje van het deeg en probeer er een dun egaal vliesje van te trekken met je vingertoppen. Zodra dit kan is het deeg goed gekneed.
- Bol het deeg op en laat het ca. 15-20 minuten rijzen (afhankelijk van de temperatuur).
- Verdeel het deeg daarna in 20 gelijke stukjes en bol de deegstukjes op.
- Laat het deeg weer even rusten.
- Ontgas de bolletjes deeg, druk de lucht eruit.
Soezenbeslag
- Breng melk en boter in een pan aan de kook.
- Haal de pan van het vuur.
- Voeg de bloem toe en meng dit goed door.
- Zet de pan terug op het vuur, laat dit door verhitten en garen.
- Laat het beslag afkoelen.
- Meng het beslag met de rest van de ingrediënten door het gehakt.
- Draai er 20 pilletjes van ca. 10 cm (ca. 45-50 g per stuk). Je zult er een paar over hebben, die kun je invriezen.
Gehaktvulling
- Rol de deegbolletjes uit tot ovale plakjes.
- Leg er een gehaktpilletje in en vouw dit goed in. De sluiting goed dichtknijpen.
- Rol het broodje nog even na en leg op een ingevette bakplaat.
- Afstrijken met eistrijksel en nog ca. 30 tot 45 minuten laten rijzen.
- Afbakken op 230ºC ca. 8-10 minuten.
Worstenbroodjes van Robèrt
Ben je ook benieuwd naar de Brabantse worstenbroodjes van onze eigen Robèrt van Beckhoven?
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.