Bakbenodigdheden
- 2 ringen of taartvormen van ongeveer 15 cm Ø, ingevet
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 190 ⁰C.
Boterkoek
- Klop de boter op met de suiker.
- Klop een half ei (25 gram) in een bakje.
- Voeg het ei en de citroenrasp toe aan de boter en suiker.
- Voeg de bloem en het zout toe en kneed alles tot een samenhangend deeg.
- Neem om te zien of het deeg goed gemengd is een beetje deeg en maak er een rolletje van. Als je het kunt buigen zonder dat het scheurt, is het goed.
- Rol het deeg uit op 1½ cm dikte. Draai het deeg tijdens het rollen steeds om, anders plakt het aan het aanrecht.
- Steek 2 cirkels van ca. 15 cm Ø uit en leg in de vormen.
- Maak een eimengsel van losgeklopt eigeel met melk.
- Bestrijk de boterkoeken licht met het eimengsel, laat 30 minuten rusten en bestrijk nogmaals met het eimengsel.
- Breng tot slot met een vork een ruitmotief aan op de boterkoek.
- Bak de boterkoeken in ongeveer 18 minuten goudbruin en gaar in de oven.
- Bak op een rooster en niet op een plaat voor voldoende onderwarmte, want de dichte taartvorm is al een bakplaat op zich.
- Na het bakken kun je de boterkoek met nog wat extra boter insmeren. Zo komt er een filmlaagje op en blijft hij langer mals.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.