Deze botercrème mand is speciaal voor de fans van watermeloen. De watermeloen geeft een structuur waar je iedereen mee gaat verrassen.
Bakbenodigdheden
- Ronde ring met een diameter van 16 centimeter
- Spuitmondje voor de mand
- Spuitmondje rond
- Spuitmondje ster
- Parisienneboor
- Plakband
- Acetaatfolie
- Staande mixer met toebehoren
- Spuitzakken
- Spatel
- Kwast
- Steelpan
- Suikerthermometer
- Kommen
Voorbereiding van de botercrème mand
- Teken twee ringen op een bakpapier. Deze ringen moeten passen op 1 bakplaat.
- Bekleed de bodem van de ringen met plasticfolie, knip de acetaatfolie op maat en zet dit vast met een plakbandje.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Amandel dacquoise
- Klop de eiwitten in een kom op tot een luchtig schuim.
- Voeg beetje bij beetje de suiker toe aan het eiwit tot het stijf is.
- Zeef de amandelmeel en poedersuiker boven een kom.
- Spatel voorzichtig het amandelmengsel en een snufje zout door de eiwitten.
- Doe het beslag in een spuitzak met een ronde spuitmond.
- Spuit 2 cirkels op de getekende cirkels, maar maak ze net iets groter dan de getekende cirkels. Spuit de cirkels zo dik mogelijk op.
- Strijk de bovenkant glad met een spatel.
- Bak de biscuits gaar in 18 tot 23 minuten.
- Haal de biscuits uit de oven en steek hier 2 cirkels uit.
Italiaanse meringue botercrème
- Verwarm het water en de suiker in een steelpan. Gebruik een nat kwastje om de suikerkristallen aan de zijkant weer op te lossen.
- Doe de eiwitten en cream of tartar in een kom en klop de eiwitten zacht op.
- Giet de suikersiroop voorzichtig bij de eiwitten als de siroop een temperatuur heeft van 116 graden.
- Klop de meringue tot het op kamertemperatuur is.
- Vervang de garde door het vlinderopzetstuk.
- Voeg beetje bij beetje de boter toe.
- Voeg het rozenwater toe en spatel dit door de botercrème.
- Doe 2/3 van de botercrème in een spuitzak met een spuitmondje waarmee je een mandeffect kan spuiten.
- Doe de rest van de botercrème in een spuitzak met een ster spuitmondje.
Watermeloen
- Snijd een plak van 1 centimeter uit de watermeloen.
- Steek met een ronde uitsteker een cirkel uit de watermeloen.
- Besprenkel de cirkel met het rozenwater en fijne kristalsuiker en laat dit 15 minuten intrekken.
Pistacheslagroom
- Doe de slagroom, poedersuiker, zout en mascarpone in een kom en klop het mengsel stijf.
- Voeg de pistachepasta toe.
- Doe de pistacheslagroom in een spuitzak met een ronde spuitmond en leg dit in de koelkast.
Decoratie voor de botercrème mand
- Draai met een pomme-parisienneboor bolletjes uit de watermeloen.
- Verwijder het kroontje van de aardbeien en snijd de aardbeien door de helft.
- Snijd 6 aardbeien in dunne plakjes.
Opbouw van de botercrème mand
- Leg de acetaatfolie aan de binnenkant van de ring.
- Leg een laag amandel dacquoise ondersteboven in de ring.
- Spuit een laagje pistacheslagroom op de amandel dacquoise.
- Verdeel plakjes aardbei over de pistacheslagroom en spuit hier een nieuw laagje pistacheslagroom overheen.
- Dep de watermeloenballetjes droog en leg die op de pistacheslagroom.
- Spuit een laagje pistacheslagroom over de watermeloenballetjes en verdeel hier plakjes aardbei overheen.
- Leg hier een laag amandel dacquoise op en laat het opstijven in de koelkast.
- Spuit met rozencrème het mandpatroon op de zijkanten van de taart.
- Spuit een dunne laag rozencrème op de bovenkant van de taart. Doe dit met de spuitzak met het ster spuitmondje.
- Decoreer de taart met aardbeien, watermeloen, rozenblaadjes en pistachenoten.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.