E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

In de roos

Wist je dat er in deze botercrème mand iets bijzonders zit? Rozenwater! Naast die subtiele rozensmaak proef je de heerlijke combinatie van pistacheslagroom en watermeloen.

Tim

Recept van
Tim

Taart
(19) reviews

Ingrediënten

Amandel dacquoise

  • 125 gram eiwit
  • 120 gram poedersuiker
  • 120 gram amandelmeel
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • Snufje zout

Italiaanse meringue botercrème

  • 200 gram kristalsuiker
  • 90 gram water
  • 122 gram eiwit
  • 1 mespuntje cream of tartar
  • 485 gram ongezouten roomboter
  • 1 theelepel rozenwater

Watermeloen

  • 1 watermeloen met een diameter van 20 centimeter
  • 1 theelepel rozenwater
  • 20 gram fijne kristalsuiker

Pistacheslagroom

  • 200 gram slagroom
  • 48 gram poedersuiker
  • 400 gram mascarpone
  • 70 gram pistachepasta
  • 1 gram zout

Decoratie

  • 400 gram verse aardbeien
  • 30 gram ongezouten, gepeld pistachenoten
  • 30 gram gedroogde rozenblaadjes

Bereidingswijze

Deze botercrème mand is speciaal voor de fans van watermeloen. De watermeloen geeft een structuur waar je iedereen mee gaat verrassen.

Bakbenodigdheden In de roos - Tim

  • Ronde ring met een diameter van 16 centimeter
  • Spuitmondje voor de mand
  • Spuitmondje rond
  • Spuitmondje ster
  • Parisienneboor
  • Plakband
  • Acetaatfolie
  • Staande mixer met toebehoren
  • Spuitzakken
  • Spatel
  • Kwast
  • Steelpan
  • Suikerthermometer
  • Kommen

Voorbereiding van de botercrème mand

  • Teken twee ringen op een bakpapier. Deze ringen moeten passen op 1 bakplaat.
  • Bekleed de bodem van de ringen met plasticfolie, knip de acetaatfolie op maat en zet dit vast met een plakbandje.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Amandel dacquoise

  • Klop de eiwitten in een kom op tot een luchtig schuim.
  • Voeg beetje bij beetje de suiker toe aan het eiwit tot het stijf is.
  • Zeef de amandelmeel en poedersuiker boven een kom.
  • Spatel voorzichtig het amandelmengsel en een snufje zout door de eiwitten.
  • Doe het beslag in een spuitzak met een ronde spuitmond.
  • Spuit 2 cirkels op de getekende cirkels, maar maak ze net iets groter dan de getekende cirkels. Spuit de cirkels zo dik mogelijk op.
  • Strijk de bovenkant glad met een spatel.
  • Bak de biscuits gaar in 18 tot 23 minuten.
  • Haal de biscuits uit de oven en steek hier 2 cirkels uit.

Italiaanse meringue botercrème

  • Verwarm het water en de suiker in een steelpan. Gebruik een nat kwastje om de suikerkristallen aan de zijkant weer op te lossen.
  • Doe de eiwitten en cream of tartar in een kom en klop de eiwitten zacht op.
  • Giet de suikersiroop voorzichtig bij de eiwitten als de siroop een temperatuur heeft van 116 graden.
  • Klop de meringue tot het op kamertemperatuur is.
  • Vervang de garde door het vlinderopzetstuk.
  • Voeg beetje bij beetje de boter toe.
  • Voeg het rozenwater toe en spatel dit door de botercrème.
  • Doe 2/3 van de botercrème in een spuitzak met een spuitmondje waarmee je een mandeffect kan spuiten.
  • Doe de rest van de botercrème in een spuitzak met een ster spuitmondje.

Watermeloen

  • Snijd een plak van 1 centimeter uit de watermeloen.
  • Steek met een ronde uitsteker een cirkel uit de watermeloen.
  • Besprenkel de cirkel met het rozenwater en fijne kristalsuiker en laat dit 15 minuten intrekken.

Pistacheslagroom

  • Doe de slagroom, poedersuiker, zout en mascarpone in een kom en klop het mengsel stijf.
  • Voeg de pistachepasta toe.
  • Doe de pistacheslagroom in een spuitzak met een ronde spuitmond en leg dit in de koelkast.

Decoratie voor de botercrème mand

  • Draai met een pomme-parisienneboor bolletjes uit de watermeloen.
  • Verwijder het kroontje van de aardbeien en snijd de aardbeien door de helft.
  • Snijd 6 aardbeien in dunne plakjes.

Opbouw van de botercrème mand

  • Leg de acetaatfolie aan de binnenkant van de ring.
  • Leg een laag amandel dacquoise ondersteboven in de ring.
  • Spuit een laagje pistacheslagroom op de amandel dacquoise.
  • Verdeel plakjes aardbei over de pistacheslagroom en spuit hier een nieuw laagje pistacheslagroom overheen.
  • Dep de watermeloenballetjes droog en leg die op de pistacheslagroom.
  • Spuit een laagje pistacheslagroom over de watermeloenballetjes en verdeel hier plakjes aardbei overheen.
  • Leg hier een laag amandel dacquoise op en laat het opstijven in de koelkast.
  • Spuit met rozencrème het mandpatroon op de zijkanten van de taart.
  • Spuit een dunne laag rozencrème op de bovenkant van de taart. Doe dit met de spuitzak met het ster spuitmondje.
  • Decoreer de taart met aardbeien, watermeloen, rozenblaadjes en pistachenoten.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 11 van Heel Holland Bakt

NAAR HET OVERZICHT

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.