Benodigdheden
- Kwastje
- Suikerthermometer
- Siliconen matje
- Pannetje
- Grote bak
- Schaar
Presentatie
- Schaaltje
Zo maak je botterbabbelaars
- Breng water aan de kook met de basterdsuiker, suiker en een snuf zout.
- Voeg dan de boter en de azijn toe.
- Laat de karamel koken tot het een temperatuur van 135 graden heeft bereikt.
- Houd ondertussen de zijkanten van de pan met schoon door met een kwastje met water over de zijkanten te strijken.
- Koel het pannetje af in een grote bak met water.
- Stort de karamel op een siliconen bakmat en vouw het matje dubbel. Pas op! De suiker is nog heet.
- Blijf heen en weer dubbelvouwen en laat het gelijkmatig afkoelen, totdat je het net kunt hanteren.
- Pak de karamelplak op, trek hem zo ver mogelijk uit elkaar en vouw hem vervolgens dubbel.
- Herhaal dit net zolang totdat de massa een satijnkleur heeft.
- Trek hem dan uit tot een hele lange dunne streng en knip deze in stukjes.
- Meng nu de poedersuiker met de maïzena en hussel de babbelaars hierdoorheen, zodat er een dun laagje aan vast blijft plakken.
- Presenteer in een schaaltje.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.