Bakgereedschap
- Handmixer
- Bakplaat
- Keukenmachine met toebehoren
- Spuitzakken
- Spuitmondje van ø 1,5 centimeter
- Kwastje
- Taartkartons van ø 15, ø 10 en ø 8 centimeter
- Taartrooster
- Uitsteker van ø 2 centimeter
- Rechthoekige bakvorm van 30 x 20 centimeter
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg een spuitzak met een rond spuitmondje klaar. Leg ook een spuitzak met een klein rond spuitmondje klaar.
- Bekleed een rechthoekige bakvorm van 30 x 20 centimeter met bakpapier en vet in.
Soezendeeg
- Verwarm de melk met het water en de boter tot de boter is gesmolten.
- Voeg de bloem toe en roer stevig door.
- Haal het beslag van het vuur en roer een voor een de eieren erdoor tot een mooi glad beslag.
- Doe het beslag in de spuitzak met rond spuitmondje.
- Spuit soezen op een de met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de soezen in 25 minuten gaar.
- Laat afkoelen op een rek.
Chocoladecake
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 175 graden.
- Zeef en meng de droge ingrediënten.
- Meng de natte ingrediënten met elkaar.
- Roer beide mengsels door elkaar met een garde.
- Giet het beslag in de bakvorm.
- Bak in 40 minuten gaar.
- Laat afkoelen op een rek.
chocoladeglazuur
- Verwarm de suiker met het water tot de suiker volledig is opgelost.
- Giet de suikersiroop over de chocolade en roer goed door.
- Verwerk het glazuur bij een temperatuur van 60 graden.
Koffiecrème
- Klop de custardpoeder los met 3 eetlepels melk.
- Breng de rest van de melk aan de kook kookt.
- Giet een klein beetje warme melk over de custard en roer goed door.
- Giet het mengsel terug in de pan en breng opnieuw aan de kook tot het begint in te dikken.
- Giet in een platte schaal en dek af met folie.
- Zet in de koelkast tot gebruik.
- Klop de roomboter luchtig met de poedersuiker en het espressopoeder.
- Klop de banketbakkersroom hier in delen doorheen.
Slagroom
- Klop de slagroom met de suiker en slagroomversteviger op.
- Schep in een spuitzak met een kleine ronde spuitmond.
Nougatine
- Rooster de amandelen.
- Karamelliseer de suiker in een pan.
- Voeg de de amandelen toe aan de karamel.
- Roer door en giet uit op een bakplaat met bakpapier.
- Spreid uit met spatel.
- Laat afkoelen.
- Steek mooie cirkels van ø 2 centimeteruit de nougatine.
Trempeersiroop
- Verwarm het water met de suiker tot de suiker volledig is opgelost.
- Haal van het vuur en roer de hazelnootlikeur er doorheen.
Samenstellen
- Doop de soezen in de chocolade glazuur van 60 graden.
- Laat iets hard worden en vul de soezen met slagroom.
- Snijd de chocoladecake in drie cirkels van ø 15, ø 10 en ø 8 centimeter.
- Trempeer de cirkels met de siroop.
- Spuit wat toefjes koffiecrème op de onderste cake en plaats hier een ring soesjes op.
- Stapel hier vervolgens nog een ring soesjes op.
- Plak ze met behulp van wat glazuur vast.
- Plaats een kleinere cirkel cake hierop
- Spuit opnieuw wat koffiecrème op de cake en vervolg met twee lagen soesjes.
- Plaats hier de kleinste cake op, herhaal met koffiecreme en sluit af met de laatste soesjes.
- Versier de bramen met bladgoud.
- Versier de toren met stukjes nougatine en bramen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.