E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Borrel kerstkrans

Martine

Recept van
Martine

Hartig
Brood
(0) reviews

Ingrediënten

Brooddeeg

  • 500 gram bloem
  • 9 gram gedroogde gist
  • 20 milliliter olijfolie
  • 40 milliliter melk
  • 260 milliliter water (20-25 graden)
  • 10 gram zout
  • 15 gram Italiaanse kruiden

Pesto

  • 1 plantje basilicum
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 200 milliliter olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • peper
  • zout

Samenstellen

  • 8 cherrytomaatjes (mix van kleuren)
  • 8 mini mozzarella bolletjes
  • basilicum

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Leg een springvorm met een diameter van 24 centimeter klaar.
  • Verwarm de oven voor op 220˚C.

Brooddeeg

  • Doe alle ingrediënten in de keukenmachine met deeghaken en kneed zeker 10 minuten tot een soepel deeg.
  • Zet het deeg op een warme, tochtvrije plek en laat het 30 minuten rijzen.

Pesto

  • Pluk de blaadjes van de basilicumplant en doe in een keukenmachine of blender.
  • Schaaf de Parmezaanse kaas en voeg toe aan de basilicum.
  • Voeg ook de overige ingrediënten toe en maal tot een fijne pesto.

Samenstellen

  • Pak het deeg er bij en verdeel het in 8 gelijke bolletjes.
  • Rol de bolletjes uit.
  • Smeer op ieder deegrondje een beetje pesto en leg een tomaatje en/of mozzarellabolletje in het midden.
  • Vouw het dicht tot een bolletje.
  • Leg de bolletjes naast elkaar in een cirkel in de springvorm.
  • Laat rijzen.
  • Bestrijk de broodjes vervolgens met wat water en strooi er Italiaanse kruiden over.
  • Bak de broodkrans in 15 tot 20 minuten gaar.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.