Voorbereiding
- Leg een springvorm met een diameter van 24 centimeter klaar.
- Verwarm de oven voor op 220˚C.
Brooddeeg
- Doe alle ingrediënten in de keukenmachine met deeghaken en kneed zeker 10 minuten tot een soepel deeg.
- Zet het deeg op een warme, tochtvrije plek en laat het 30 minuten rijzen.
Pesto
- Pluk de blaadjes van de basilicumplant en doe in een keukenmachine of blender.
- Schaaf de Parmezaanse kaas en voeg toe aan de basilicum.
- Voeg ook de overige ingrediënten toe en maal tot een fijne pesto.
Samenstellen
- Pak het deeg er bij en verdeel het in 8 gelijke bolletjes.
- Rol de bolletjes uit.
- Smeer op ieder deegrondje een beetje pesto en leg een tomaatje en/of mozzarellabolletje in het midden.
- Vouw het dicht tot een bolletje.
- Leg de bolletjes naast elkaar in een cirkel in de springvorm.
- Laat rijzen.
- Bestrijk de broodjes vervolgens met wat water en strooi er Italiaanse kruiden over.
- Bak de broodkrans in 15 tot 20 minuten gaar.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.