Dit droomhuis ziet er niet alleen sprookjesachtig uit, het smaakt ook echt heel erg lekker. Volgens Robèrt eet de taart lekker weg.
Bakbenodigdheden
- Steelpan
- Taartkarton met een diameter van 25 centimeter
- 2 springvormen met een diameter van 15 centimeter.
- 3 springvormen met een diameter van 20 centimeter.
- Taartdouwels
- Schaar
- Rasp
- Zeef
- Suikerthermometer
- Oventhermometer
- Kommen
- Pannenlikker
- Spuitzakken
- Spuitmondjes
- Staande mixer met toebehoren
- Staafmixer
- Foodprocessor
- Kwast
- Theedoek
- Bakplaat
- Bakpapier
- Deegroller
- Scalpel
- Fondantroller
- Fondant extruder
- Uitrol latjes, 5 millimeter
- Vershoudfolie
- Keukenweegschaal
Voorbereiding voor het droomhuis
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Spray de springvormen in met bakspray en bekleed ze met bakpapier.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Droomhuis biscuit
- Doe 8 eieren, 250 gram kristalsuiker en de rasp van 1 citroen in een kom en verwarm dit au bain-marie tot 40 graden.
- Klop het mengsel in 5 tot 10 minuten koud.
- Zeef 220 gram bloem, een snufje zout en 30 gram custardpoeder boven het beslag.
- Verwarm 60 gram boter in een steelpan en voeg de gesmolten boter voorzichtig toe aan het beslag.
- Verdeel het beslag over 2 springvormen met een diameter van 15 centimeter en 3 springvormen met een diameter van 20 centimeter.
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 graden.
- Bak de biscuits gaar in 20 tot 25 minuten.
- Haal de biscuits uit de oven, haal ze direct uit de vorm en laat ze afkoelen tot de opbouw van het droomhuis
- Herhaal bovenstaande stappen voor de andere twee springvormen.
Gemberkoeken
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Meng de boter, basterdsuiker, honing, zout, ei en de sinaasappelrasp in een kom goed door.
- Voeg de kaneel, kardemom, gemberpoeder, bloem en baking soda toe en kneed dit tot een samenhangend deeg.
- Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het 30 minuten afkoelen in de koelkast.
- Haal het deeg uit de koelkast en kneed dit kort door.
- Rol het deeg uit tot een dikte van 4 millimeter.
- Snijd uit het deeg rechthoeken van 2 bij 5 centimeter, 2 deurtjes en een hekje en leg dit op een beklede bakplaat.
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 graden.
- Bak de koekjes gaar in 12 tot 15 minuten.
- Verwarm de chocolade in een steelpan.
- Smeer de koekjes in met een laagje gesmolten chocolade.
- Kerf de koekjes met een mesje in, zodat er een houteffect ontstaat.
- Zet de gemberkoeken apart voor de opbouw van het droomhuis.
Pistache ganache
- Doe de witte chocolade in een beker.
- Verwarm de slagroom in een steelpan.
- Giet de slagroom over de witte chocolade en voeg de pistachepasta en een snufje zout toe.
- Voeg de boter toe en pureer het geheel met een staafmixer.
- Laat de pistache ganache afkoelen in de koelkast.
- Haal de pistache ganache voor gebruik uit de koelkast en klop het even kort op voor een extra luchtig geheel.
Frambozencrème
- Doe de gelatinepoeder en het water in een bakje en laat dit even staan.
- Breng de frambozenpuree, limoenrasp en limoensap in een steelpan aan de kook.
- Doe de eidooiers, kristalsuiker en maïzena in een kom en meng dit goed door.
- Voeg een klein beetje van het frambozenmengsel toe aan het eidooiermengsel en meng dit goed door.
- Giet het mengsel terug in de steelpan en breng dit aan de kook.
- Voeg de gelatine toe.
- Voeg de boter toe als het mengsel 40 graden is.
- Laat de frambozencrème afkoelen.
Swiss meringue botercrème
- Doe de eiwitten en 260 gram kristalsuiker in een kom en verwarm dit au bain-marie tot alle suiker is opgelost.
- Klop het eiwitmengsel stijf.
- Voeg beetje bij beetje de boter toe en meng dit tot een glad geheel.
- Voeg de vanille-extract toe.
- Haal een klein beetje swiss meringue botercrème uit de kom en verdeel dit in drie gelijke delen. Kleur 2 van de 3 delen groen en 1 deel roze.
- Doe de gekleurde botercrème in een spuitzak met een spuitmondje voor decoratie.
- Doe de pure chocolade in een steelpan en verwarm dit.
- Voeg de chocolade toe aan de overige botercrème en meng dit goed door.
Opbouw van het droomhuis
- Snijd de cakes in lagen.
- Verdeel een laag pistache ganache over de cake en leg hier een nieuwe laag cake bovenop.
- Verdeel een laag frambozencrème over de cake en leg hier een nieuwe laag cake bovenop.
- Herhaal deze stappen tot alle cakelagen zijn gebruikt.
- Smeer de taart af met een dun laagje chocolade meringue en zet het in de vriezer.
- Haal de taart uit de vriezer en smeer het af met de overige chocolade meringue.
- Zet de taarten op elkaar, gebruik hiervoor douwels.
- Maak met een spatel een boomstronk van de taart. Dit doe je door van onder naar boven zigzagbewegingen te maken met de spatel.
- Maak met een spatel jaarringen op de bovenkant van de taart.
- Zet de kaneelkoeken trapsgewijs in de taart en plak de deuren op de voorkant van de taart.
- Maak met bruin en geel fondant ramen en plak deze op de taart.
- Maak met modelleer chocolade paddenstoelen en kleur deze rood met cacaoboter spray.
- Maak met halve ijshoorntjes boompjes, spuit met groene botercrème blaadjes op de bomen.
- Maak een klein vogeltje van fondant en gebruik de overgebleven gemberkoek voor het maken vensterbanken en een bankje voor boven op de taart.
- Decoreer de taart met kleine bloemetjes van roze botercrème.
- Bestrooi de droomhuis taart met een dun laagje cacaopoeder.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.