Bolgebakjes met framboos en pistache
Tip van Robèrt: je kunt de blaadjes van de gedroogde roosjes ook los maken. Daardoor zien de bolgebakjes er weer net iets anders uit.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Bakvorm van 30 bij 30 centimeter
- Ronde koekuitsteker met een diameter van 5 centimeter
- Siliconen bolvorm met een diameter van 5 centimeter
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
Basbousa pistachenoten
- Klop de eieren op samen met de suiker, vanillesuiker en het citroensap.
- Voeg de olie en de melk toe.
- Voeg de droge ingrediënten toe en meng.
- Doe de basbousa in de bakvorm en zet het voor 30 minuten in de oven.
- Schenk de koude honing over de warme basbousa.
- Steek rondjes uit, dit is de basis voor de bolgebakjes.
Frambozenmousse
- Koel de gecondenseerde melk voor 2 uur en doe het in een mengkom.
- Klop het met een garde tot schuim.
- Meng de frambozen met de suiker en het citroensap en haal de coulis door een zeef.
- Spatel de coulis voorzichtig door het gecondenseerde melkschuim.
- Giet het mengsel in de siliconen bolvorm en laat voor 2 uur opstijven in de koelkast.
Opbouw van de bolgebakjes
- Zet de mousse bovenop de basbousa-bodem.
- Versier de bolgebakjes met gedroogde rozen.
Bolgebakjes van Robèrt
Benieuwd naar hoe Robèrt spiegelbolgebakjes maakt?
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.