Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 170˚C.
- Bedek twee bakplaten met bakpapier.
- Leg een spuitzak met ronde spuitmond klaar.
Ganachevulling
- Schraap het merg uit het vanillestokje.
- Doe room samen met vanillemerg en –stokje in een pannetje en zet op het vuur.
- Breek witte chocolade in stukjes en doe in een schaal.
- Zodra de room goed kookt, haal de pan van het vuur en schenk de warme room bij de chocolade. Laat staan tot chocolade is gesmolten.
- Roer even door tot alles is gemengd.
- Laat afkoelen en opstijven in de koelkast.
Bokkenpootjes
- Klop de eiwitten luchtig in de keukenmachine.
- Voeg 225 gram suiker toe en klop tot de eiwitten stijf zijn.
- Meng in een schone kom amandelmeel met het overige suiker. Meng vervolgens het bloem erdoor.
- Voeg toe aan de eiwitten en klop dit met de hand tot een mooi beslag. Doe in een spuitzak.
- Spuit op de bakplaten gelijke stroken beslag.
- Maak het amandelschaafsel fijn met de hand en strooi over de beslagstroken.
- Bak in ongeveer 20 minuten af in de oven. Let op dat de koekjes gelijk kleuren.
- Haal het bakpapier met de koekjes direct van de bakplaat. Laat afkoelen.
Samenstellen
- Haal de ganache uit de koeling en schep in een spuitzak.
- Spuit een streep vulling op de helft van de koekjes. Leg een tweede koekje op de vulling. Laat afkoelen en opstijven in de koelkast.
- Laat de chocolade tempereren.
- Doe de getempereerde chocolade in een diepe schaal.
- Haal de bokkenpootjes uit de koeling.
- Dip de uiteinden van de koekjes in de chocolade en laat opstijven.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.