Een goeie maaltijd in worstenbroodjes, dat is wat je krijgt met deze boerenkool variant! “Echt goeie worstenbroodjes, ” volgens Janny. “Met een beetje van de mosterd door de vulling kunnen ze zo de markt op!”
Bakbenodigdheden
- Deegroller
- Keukenweegschaal
- Steelpan
- Staande mixer met toebehoren
- Bakpapier
- 10 keer 4 milliliter druppel pipetjes
- Zeef
- Foodprocessor
Voorbereiding voor de worstenbroodjes
- Verwarm de oven voor op 40 graden.
Worstenbroodjes deeg
- Meng de patentbloem, verse gist, margarine, witte basterdsuiker, ongezouten roomboter en het zeezout in een kom en door elkaar op een lage snelheid.
- Voeg beetje bij beetje de volle melk toe en meng dit tot een soepel deeg.
- Bestrooi het werkblad met bloem en verdeel het deeg in 10 gelijke stukken.
- Bol het deeg direct op en leg het op een beklede bakplaat.
- Laat de deegbollen voor ongeveer 10 minuten rijzen in de oven.
Worstenbroodjes vulling
- Breng de boerenkool met het water en zout in een steelpan aan de kook. Laat de boerenkool vervolgens goed uitlekken.
- Bak de knoflook en sjalot in een pan tot de sjalot gekarameliseerd is.
- Voeg de knoflook en sjalot toe aan de boerenkool en meng dit kort door.
- Voeg de panko, eidooier, rundergehakt, Zeeuws spek een snufje peper en zout toe aan het mengsel.
- Verdeel de vulling in 10 porties en rol worstjes van ongeveer 8 tot 10 centimeter.
Jus
- Verwarm de boter in een steelpan tot de boter bruin kleurt.
- Voeg beetje bij beetje het water toe en laat de jus indikken.
- Voeg de plak ontbijtkoek toe en wacht tot deze helemaal is opgenomen.
- Breng de jus op smaak met zout en peper.
- Doe de jus in de pipetjes leg ze klaar voor de opbouw van de worstenbroodjes.
Opbouw van de worstenbroodjes
- Haal het deeg uit de oven, rol er kleine plakjes van en leg daar het worstje op.
- Rol de worstenbroodjes, met de naad naar beneden, een klein beetje plat.
- Bestrijk de worstenbroodjes met het losgeklopte ei.
- Laat de worstenbroodjes opnieuw voor 20 minuten rijzen in de oven.
- Haal de worstenbroodjes uit de oven, bestrijk ze opnieuw met het ei en sprenkel er wat maanzaadjes overheen.
- Verhoog de temperatuur van de oven naar 235 graden en bak de worstenbroodjes gaar in 10 tot 12 minuten.
- Haal de worstenbroodjes uit de oven en steek de pipetjes met jus in de broodjes.
Mosterdsaus
- Kneus de mosterdzaadjes in een keukenmachine.
- Voeg de witte wijnazijn toe.
- Voeg een snufje zout, peper en kristalsuiker toe als alle mosterdzaadjes zijn opgenomen door de witte wijnazijn.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.