Voorbereiding
- Vet een vlaaivorm met een diameter van 22 centimeter en hoogte van 3 centimeter in met boter en bestuif met bloem.
- Zet drie schaaltjes klaar.
- Leg een vel bakpapier klaar.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
Vlaaibodem
- Zeef de bloem boven een mengkom en mix samen met de suiker.
- Schenk de melk in een steelpannetje en verwarm tot lauwwarm op laag vuur.
- Schenk de lauwwarme melk bij het bloemmengsel samen met de boter, gist en eidooier.
- Kneed even goed door.
- Voeg het zout toe en kneed tot een egaal deeg.
- Laat een half uur rijzen.
- Rol het deeg uit tot een ronde plaat en bekleed de bakvorm ermee.
- Bak de bodem 20 tot 25 minuten in de oven tot gaar.
- Laat in de vorm afkoelen op een rooster.
Boerenjongens bavarois
- Week de gelatine in koud water.
- Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit.
- Schenk melk en room in de pan, voeg het vanillemerg en –stokje toe samen met 50 gram suiker en breng aan de kook.
- Klop eidooiers en de overige suiker tot een witte massa.
- Schenk bij de warme melk en klop het geheel goed door. Voeg de gelatine toe en blijf kloppen tot gelatine is gesmolten.
- Haal de pan van het vuur, roer de boerenjongens door de bavaroise en laat dit circa 1 uur opstijven in de koelkast.
Garnering
- Smelt chocolade au bain-marie. Zorg dat de chocolade niet warmer wordt dan 30°C.
- Verdeel over de drie schaaltjes en kleur een deel chocolade met rode kleurstof en een ander deel met blauwe kleurstof.
- Doe de chocolade in kleine spuitzakjes en spuit op bakpapier kleine Nederlandse vlaggetjes.
- Klop slagroom met suiker lobbig en voeg de mascarpone toe.
- Schep in een spuitzak.
- Haal de opgesteven bavarois uit de koeling en vul de taart.
- Spuit toefjes mascarponeslagroom langs de rand van de taart en decoreer met de vlaggetjes.
- Verdeel de boerenjongens over het midden van de taart.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.