Bakgereedschap
- Deegroller
- Bakplaat
- Keukenmachine met toebehoren
- Zelfgemaakte mallen voor de ruggen van de boeken (eventueel)
- Brownie bakvormen (2x)
- Cakeblik van 26 centimeter
- Handmixer
- Hakmolen
- Spuitzakken
- Spuitmondje klein
- Rooster
- Thermometer
- Steen om te tableren
- Plamuurmes om te tableren
Voorbereiding
- Maak de Dulce de Leche tenminste 4 uur van tevoren.
- Week de blaadjes gelatine in koud water
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Vet een cakevorm in met boter en leg er een strook bakpapier in.
- Vet de brownievorm(en) in en bekleed ze met een strook bakpapier.
Jocondebiscuit
- Meng de boter met het amandelmeel, de helft van de suiker en het ei.
- Voeg het amandelextract toe en roer door.
- Voeg de bloem toe.
- Klop het eiwit stijf, voeg de overige suiker toe.
- Spatel het eiwit in tenminste 3 delen door het beslag.
- Smeer het beslag uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Je hebt hier meerdere bakbeurten voor nodig.
- Bak elk biscuit in 8 – 10 minuten gaar.
- Bestrooi met poedersuiker direct na het bakken.
- Stort ondersteboven, haal direct het bakpapier los en laat afkoelen.
Zwitserse room
- Snijd de vanillestokjes door en schraap het merg eruit.
- Roer de kookroompoeder met een scheutje melk tot een papje.
- Breng de overige melk met het vanillemerg, de stokjes en 75 gram suiker aan de kook.
- Schenk de warme melk bij het papje en roer door.
- Giet terug in de pan en verwarm tot het begint in te dikken.
- Stort in een schaal, bedek met folie en laat afkoelen.
- Klop de slagroom met de overige suiker op.
- Verwarm een beetje van de banketbakkersroom en los de geweekte gelatine hierin op.
- Meng door de overige banketbakkersroom.
- Spatel de banketbakkersroom door de slagroom.
- Doe in (meerdere) spuitzakken en leg koel weg.
Vulling
Citroenmaanzaadcake
- Verwarm de oven op 160 graden.
- Klop de eieren met de kristalsuiker luchtig en romig.
- Voeg de slagroom toe en klop romig en wit.
- Smelt de boter.
- Voeg de citroenrasp en maanzaad toe aan de boter en laat afkoelen.
- Zeef de bloem, bakpoeder en zout.
- Spatel door de luchtige eieren.
- Spatel tot slot de boter er doorheen.
- Giet het beslag in de ingevette cakevorm.
- Bak de cake in 45 – 50 minuten gaar.
Glazuur citroenmaanzaadcake
- Meng de poedersuiker met het citroensap tot een glad glazuur.
- Strijk direct over de cake zodra hij uit de oven komt.
Dulce de leche
- Zet beide blikjes in een pan met ruim kokend water en laat 4 uur koken.
- Zorg dat de blikjes de gehele kooktijd onderwater blijven.
- Open de blikjes en breng met grof zeezout op smaak.
Botercrème basis
- Klop de boter met de suiker romig en wit.
Chocoladebiscuit
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Klop de eiwitten op en voeg de suiker toe als de eiwitten loskomen.
- Klop tot stijve pieken.
- Mix de eidooiers snel door de eiwitten.
- Zeef de bloem, cacaopoeder en maizena en spatel door het beslag.
- Smeer het beslag uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Je hebt hier meerdere bakbeurten voor nodig.
- Bak elk biscuit in 8 – 10 minuten gaar.
- Bestrooi met poedersuiker direct na het bakken.
- Stort ondersteboven, haal direct het bakpapier los en laat afkoelen.
Chocolade botercrème
- Snijd de vanillestokjes door en schraap het merg eruit.
- Roer de kookroompoeder met een scheutje melk tot een papje.
- Breng de overige melk met het vanillemerg, de stokjes en 75 gram suiker aan de kook.
- Schenk de warme melk bij het papje en roer door.
- Giet terug in de pan en verwarm tot het begint in te dikken.
- Stort in een schaal, bedek met folie en laat afkoelen.
- Je hebt nu banketbakkersroom gemaakt.
- Maal de chocoladecallets en cashewnoten fijn in de hakmolen.
- Pak 720 gram van de botercrème basis.
- Draai de botercrème met de afgekoelde banketbakkersroom romig en wit.
- Spatel de fijngemalen chocolade en noten door de botercrème.
- Doe in (meerdere) spuitzakken en leg koel weg.
Wortelcake
- Verwarm de oven op 160 graden.
- Rasp de sinaasappels.
- Maal de pecannoten fijn in de hakmolen.
- Mix de eieren, kokosbloesemsuiker, zonnebloemolie en kaneel luchtig.
- Voeg de sinaasappelrasp en gemalen pecannoten toe.
- Zeef de bloem en bakpoeder en spatel door het beslag.
- Rasp de wortel en spatel door het beslag.
- Spatel ook de rozijnen erdoor.
- Verdeel het beslag over 2 brownievormen en bak in 50 minuten gaar.
- Laat afkoelen in de vorm en stort daarna op een rooster.
Glazuur wortelcake
- Snijd de vanillestokjes open en schraap het merg eruit.
- Pak 216 gram botercrème basis en klop deze met het vanillemerg romig en luchtig.
- Mix de roomkaas met de basterdsuiker tot de suiker is opgelost.
- Voeg toe aan de botercrème basis en mix goed door.
- Voeg de citroenrasp en sap toe.
- Zet koel weg tot gebruik.
Opbouw
Taart 1
- Begin met de opbouw van je boekenkist links met 2 jocondetaarten naast elkaar.
- Halveer de frambozen.
- Snijd de aardbeien in stukjes.
- Smelt de pure chocolade au bain-marie.
- Snijd 3 plakken jocondebiscuit op maat van 26 x 37 centimeter.
- Bestrijk 2 plakken met een laagje chocolade.
- Begin op de bodem met een laag biscuit.
- Verdeel hierover een laag Zwitserse room.
- Bestrooi met vers fruit.
- Leg hierop een plak jocondebiscuit met chocolade.
- Herhaal bovenstaande stappen en sluit af met het laatste biscuit.
- Herhaal voor de 2e taart.
Taart 2
- De citroenmaanzaadcake komt naast taart 1.
Taart 3
- Naast de citroencake komt komen 2 chocoladetaarten.
- Snijd 3 biscuits op maat van 26 x 37 centimeter.
- Begin met een plak biscuit, volg met een laag chocolade botercrème en daarop dulce de leche.
- Dek af met een plak biscuit.
- Herhaal bovenstaande stappen en sluit af met een laag biscuit.
- Herhaal voor de 2e taart.
Taart 4
- Van de wortelcakes maak je de boeken.
- Rol het witte marsepein met behulp van de poedersuiker uit.
- Strijk beide wortelcakes af met het wortelglazuur.
- Bekleed met marsepein en leg de eetbare foto’s erop.
Afwerking
- Rol de verschillende kleuren marsepein uit.
- Vorm hiervan de ruggen van de boeken. Hiervoor kun je eventueel zelfgemaakte mallen gebruiken.
- Leg de ruggen op de 150 centimeter cake, zodat het lijkt op een kist vol boeken.
- Smelt de chocolade en tempereer deze op de steen.
- Doe in een spuitzakje en decoreer en schrijf titels op de losse boeken en de ruggen van de overige boeken.
- Leg de losse boeken speels bovenop de boeken in de kist.
Presentatie
- Presentatieplank of kist van 26 bij 150 centimeter.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.