Macarontaart met vlierbloesem en manderijn
Een prachtige macarontaart met de kleur én smaak van mandarijn. Tip van Janny: met nog iets meer vlierbloesem is de taart nóg lekkerder.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Ronde bakring met een diameter van 18-20 centimeter
- Bakpapier
- Deegkrabber
- Suikerthermometer
- Spuitzakken
- Diverse spuitmondjes voor decoratie
- Spuitjes 10 millimeter rond
- St. honoré spuitmondje van 18 millimeter
Voorbereiding voor de macarontaart
- Verwarm de oven voor op 150 graden hetelucht.
- Teken op een stuk bakpapier 2 cirkels van 18 à 20 centimeter en draai het bakpapier om.
Macarons
- Doe de poedersuiker, kleurstof, het amandelmeel en ongeveer 75 gram van het eiwit in een kom en meng goed door.
- Doe nu het water en de suiker in een pan en breng aan de kook.
- Voeg de overige eiwitten toe aan de kom van de staande mixer en klop samen met een snuf zout en 1 eetlepel suiker stijf.
- Begin met mixen als de siroop een temperatuur heeft bereikt van ongeveer 112 graden.
- Haal de siroop van het vuur als het 118 graden heeft bereikt en voeg het in één beweging toe aan het eiwitmengsel.
- Zet de mixer op de hoogste stand en klop net zolang totdat het lauw-warm is.
- Meng ongeveer eenderde van het eiwitmengsel met het amandelmengsel en roer goed door.
- Voeg daarna de rest van het eiwitmengsel toe en roer vluchtig door zodat het luchtig blijft.
- Doe het macaron-mengsel in de spuitzak die voorzien is van een gladde spuitmond en spuit twee cirkels op de plaat.
- Bak de macarons direct af in ongeveer 20 minuten.
- Spuit van het overgebleven macaron-mengsel kleine macarons en bak ze af in ongeveer 15 minuten.
- Laat ze vervolgens afkoelen voor de opbouw van de macarontaart.
Mandarijnen-gelei
- Pel ondertussen de mandarijnen en weeg ze af.
- Voeg in gram net zo veel geleisuiker toe als de mandarijnen wegen.
- Doe de geleisuiker en de mandarijnen in een pan en kook in 4 tot 8 minuten in.
- Haal alles door een zeef en zet koud weg.
Vlierbloesemganache
- Breng de slagroom samen met de vlierbloesemsiroop.
- Haal van het vuur en voeg 250 gram witte chocolade toe.
- Roer goed en zet koud weg voor gebruik.
Slagroom
- Klop de slagroom stijf met de suiker en het merg van een vanillestokje.
Opbouw van de macarontaart
- Vul de kleine macarons met mandarijnen-gelei en leg ze apart voor gebruik.
- Verdeel de vlierbloesemganache over de onderste plak.
- Breng de slagroom op smaak met de overige mandarijnen-gelei.
- Spuit nu mooie krullen op de macarontaart en zet tussen elke krul een macaron.
- Decoreer de macarontaart met wat room, mandarijn en een macaron.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.