Haal de lente in huis met deze bloemige macarontaart! De kleuren en geuren komen je tegemoet en je bent direct uit je winterdip.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Kommen
- Rasp
- 1 springvorm met een diameter van 20 centimeter
- 1 springvorm met een diameter van 24 centimeter
- Steelpan
- Garde
- Verhoudfolie
- Kwast
- Spatel
- Spuitzak
- Bakpapier
- Bakplaat
Voorbereiding voor de macarontaart
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
Biscuitdeeg
- Splits de eieren en mix de eiwitten tot een luchtig schuim.
- Voeg beetje bij beetje de suiker toe aan het eiwitschuim en klop dit luchtig.
- Zet de mixer op de laagste stand en voeg de bloem, citroen- en limoenrasp toe aan het schuim.
- Verdeel het beslag over de springvormen en bak het biscuitdeeg gaar in 25 minuten.
- Haal het biscuits uit de oven, laat het 5 minuten afkoelen en haal het vervolgens uit de springvorm.
- Zet de biscuits apart voor de opbouw van de macarontaart.
Aardbeien cremeux
- Verwarm de aardbeien met de suiker in een steelpan.
- Klop ondertussen de eieren los.
- Giet de warme aardbeien bij de eieren en blijf roeren tot de puree de juiste dikte heeft. Let op dat de puree niet gaat koken.
- Voeg de gelatineblaadjes toe aan de puree, knijp de gelatineblaadjes niet uit.
- Roer vervolgens de boter door de puree.
- Giet de puree op een bakplaat, dek het af met verhoudfolie en laat het afkoelen in de koelkast tot de opbouw van de macarontaart.
Macarons
- Zet de oven terug naar 140 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Spatel 60 gram eiwit door het amandelmeel.
- Spatel vervolgens de poedersuiker door het eiwitmengsel en voeg kleurstof toe.
- Breng 200 gram kristalsuiker met het water in een steelpan aan de kook.
- Doe de overige eiwitten in een mixer en start met mixen als de suikersiroop een temperatuur heeft van 110 graden.
- Voeg de overgebleven kristalsuiker beetje bij beetje bij het eiwit.
- Giet de suikersiroop bij de eiwitten als het een temperatuur heeft van 120 graden. Zet de mixer op de hoogste stand en meng dit tot een glanzende meringue.
- Voeg iets minder dan de helft van de meringue toe aan het amandelbeslag om te macroneren.
- Meng vervolgens de rest van de meringue door het amandelbeslag.
- Doe het beslag in een spuitzak, spuit kleine rondjes op het bakpapier en laat de macarons 30 minuten drogen.
- Sla eventuele bubbeltjes uit de macarons door voorzichtig op de onderkant van de bakplaat te tikken.
- Bak de macarons gaar in 17 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven.
- Haal de macarons uit de oven en laat ze volledig afkoelen voordat je ze van het bakpapier afhaalt.
- Herhaal dit recept voor een eventuele tweede kleur macarons.
Macaron vulling
- Verwarm de citroensap, suiker en eidooiers in een steelpan tot 83 graden.
- Voeg de gelatine toe en roer dit tot een egaal geheel.
- Roer de boter door de vulling en blijf roeren tot het volledig is opgelost.
- Giet de vulling op een bakplaat, bedek het met vershoudfolie en laat het afkoelen.
Opbouw van de macarontaart
- Klop de slagroom luchtig.
- Snijd het biscuitdeeg door de helft.
- Verdeel de likeur over het biscuitdeeg.
- Smeer vervolgens een laag aardbeien cremeux over het biscuitdeeg.
- Verdeel een laag slagroom over de aardbeien cremeux.
- Leg de andere biscuitlaag op de gevulde kant.
- Herhaal deze stappen voor de tweede cake.
- Zet de cakes in de koelkast.
- Deel de marsepein door de helft en kleur een deel roze en een deel paars.
- Meng het paarse deel niet helemaal door om een gemarmerd effect te krijgen.
- Haal de afgekoelde cakes uit de koelkast en zet de 2 cakes op elkaar.
- Bekleed de onderste taart met roze marsepein.
- Bekleed de kleinere taart met paars gemarmerd marsepein.
- Verdeel de macarons rondom de onderste taart.
- Decoreer de rest van de macarontaart met vlinders en eetbare bloemen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.