Benodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Bakplaat
- Knoflook pers
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet een grote kom in.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Recept
- Meng de bloem, desempoeder, zout en de gist in de kom van de mixer.
- Voeg langzaam het water toe en mix het deeg voor zo’n 5 minuten.
- Voeg de kruiden, de geperste knoflook, olijven en zongedroogde tomaten toe en mix nog eens voor 5 minuten.
- Stort het deeg in een ingevette kom en dek af met plasticfolie.
- Laat 30 minuten rijzen op een warme plek.
- Vouw het deeg voorzichtig 1 keer in de lengte en in 1 keer in de breedte op. Hierdoor ontstaan er lagen in het deeg.
- Laat nog eens 10 minuten rijzen met het plasticfolie over de kom.
- Vouw nogmaal zoals hierboven beschreven.
- Verdeel het deeg over de bakplaat.
- Druk er kuiltjes in en besprenkel het rijk met olijfolie.
- Snijd de groenten in de gewenste vorm: sneeuwklokjes, klaproos en narcissen.
- Versier de focaccia als een bloementuin met de gesneden groente en verse kruiden.
- Laat het deeg dan nog een keer 10 minuten rijzen.
- Bak de focaccia af in ongeveer 25 minuten.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.