Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- 2 vierkante bakblikken van 22,5 centimeter
- Bakpapier
- Hakmolen
- Rasp
- Zeef
- Siliconen honingraat mal
- Taartrooster
- Fondantroller
- Siliconen bakmat
- Modelleerstokjes
- Vierkant taartkarton van 22,5 centimeter
Voorbereiding
- Vet de bakblikken in en bekleed ze met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 170 graden hetelucht.
Worteltaart
- Rooster de noten.
- Meng de cranberry’s met de rasp en sap van de sinaasappel. Zet opzij.
- Meng en zeef de bloem, zelfrijzend bakmeel, 8 gram bakpoeder, baksoda, kaneel en kardemom.
- Meng de eieren met het eigeel en voeg hier de basterdsuiker en zout aan toe.
- Mix tot een schuimig geheel.
- Voeg de zonnebloemolie in een dun straaltje toe en meng goed door elkaar.
- Spatel hier het bloemmengsel door.
- Hak de noten fijn.
- Maal de wortels fijn in de hakmolen.
- Spatel de noten, wortels en cranberry’s met sinaasappelsap door het beslag.
- Klop de eiwitten met de overige 2 gram bakpoeder op tot stijve pieken.
- Vouw de opgeklopte eiwitten door het beslag.
- Verdeel het mengsel over de bakblikken.
- Verlaag de oventemperatuur en bak de taarten in 55 minuten op 150 graden af.
- Laat even afkoelen in de vorm en daarna verder op een rooster.
Honeycomb
- Verwarm de suiker en honing in een pannetje tot het karamelliseert op 150 graden of tot het een mooie kleur heeft.
- Voeg de baksoda toe en laat even bruisen.
- Giet het mengsel in de honinggraatmal of op een bakplaat met bakpapier.
- Laat het afkoelen.
Frosting
- Meng de kwark, roomkaas en poedersuiker.
- Voeg sinaasappelrasp, citroenrasp en citroensap toe en meng door elkaar.
Garnering
- Kneed de tylose door de fondant.
- Gebruik een bakmatje en poedersuiker voor het uitrollen.
- Modelleer bijtjes van de gele, witte en een deel van de zwarte fondant.
- Maak klaprozen met steel van de rode, groene en overgebleven zwarte fondant.
- Maak zwarte streepjes op de bladeren met eetbare stift.
Opbouw
- Zet een worteltaart op het taartkarton.
- Bestrijk de bovenkant met een deel van de frosting en zet de tweede taart er bovenop.
- Snijd de taarten eventueel bij zodat er een mooi vierkant ontstaat.
- Smeer de taart af met de rest van de frosting.
- Versier de taart met de fondantbijtjes en -klaprozen, plak ze vast met eetbare lijm.
- Plak als laatste de stukken honingraat op de zijkant.
- Eet smakelijk en geniet van de carrotcake, mijn lievelings!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.