Bakgereedschap
- Springvorm van ø 20 centimeter (2x)
- Springvorm van ø 15 centimeter (2x)
- Taartrooster
- Rasp
- Satéprikkers
- Keukenmachine met toebehoren
- Paletmes
- Blad uitsteker
- Penselen
- Crisco
- Gasbrander
- Thermometer
- Deegroller
- Handmixer
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de springvorm(en) van ø 20 en ø 15 centimeter in en bekleed ze met bakpapier.
- Week de gelatine in koud water.
Citroen maanzaad biscuit
- Klop de eiwitten met de suiker luchtig.
- Klop de dooiers los.
- Spatel de dooiers voorzichtig door het opgeklopte eiwit.
- Zeef de bloem met de maïzena en het zout en spatel door het beslag.
- Spatel de citroenrasp en maanzaad door het beslag.
- Giet 220 gram beslag in de ø 15 centimeter springvorm(en).
- Giet 392 gram beslag in de ø 20 centimeter springvorm(en).
- Bak de kleine biscuits ongeveer 25 minuten en de grote biscuits ongeveer 30 minuten.
Lemoncurd
- Rasp de citroenen en limoen en knijp ze uit.
- Verwarm de boter, suiker, citroen en limoensap en -rasp tot de boter gesmolten is.
- Haal van de au bain-marie en voeg de eieren en eidooier toe. Roer goed door.
- Plaats terug op de au bain-marie en blijf roeren tot het indikt. Tot 80 graden.
- Haal van het vuur en roer de uitgeknepen gelatineblaadjes erdoor.
- Haal door een zeef.
Roomkaas
- Klop de roomkaas, slagroom, suiker en slagroomversteviger luchtig.
- Zet in de koelkast om op te stijven.
Swiss meringue botercrème
- Klop de eiwitten met het zout au bain-marie op.
- Voeg de suiker toe.
- Klop tot de suiker is opgelost.
- Haal van de au bain-marie en klop op tot een stevige meringue.
- Voeg beetje bij beetje de boter toe.
- Voeg het vanille-extract toe.
- Klop nog even stevig door.
Paper bloem
- Meng alle ingrediënten voor de piping gel in een pannetje en laat ze binden.
- Maak van fondant een bolletje.
- Knip grote en kleine rondjes uit het wafer paper, knip ze tot halverwege in.
- Meng de wodka met rode kleurstof.
- Verf hiermee de rondjes rood en laat even drogen.
- Smeer de rondjes in met een beetje piping gel.
- Vouw de papiertjes bij de knip een stukje over elkaar en plak ze vast.
- Je hebt nu een soort hoedje.
- Laat ze zo drogen.
- Plak de gedroogde blaadjes wafer paper over het fondant balletje.
- Begin met de grootste en eindig met de kleinere rondjes.
- Maak zoveel blaadjes als je wilt en ga door tot je een mooie bloem hebt gemaakt.
Opbouw
- Snijd de biscuits horizontaal doormidden.
- Spuit met de botercrème een dijkje op de buitenrand van de onderste grote cake.
- Vul op met een laag lemoncurd.
- Leg hier een plak biscuit op.
- Spuit weer een dijkje en vul dit met de roomkaas.
- Sluit af met een plak biscuit.
- Herhaal bovenstaande stappen voor de kleine cakes.
- Strijk beide taarten af met de botercrème en laat opstijven in de koelkast.
- Verdeel de fondant in een deel van 700 gram en een deel van 500 gram.
- Rol beide fondants met behulp van de crisco dun uit.
- Vouw de grote plak over de grote taart.
- Vouw de kleine plak over de kleine taart.
- Steek dowels in de grote taart.
- Plaats de kleine taart er bovenop.
- Meng wat kleurstof met wodka om een soort waterverf te krijgen.
- Schilder hier bloemen mee op je taart.
- Plaats de grote paper bloem bovenop de taart.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.