Bakgereedschap
- Staande mixer met toebehoren
- 3 springvormen van ø 15 centimeter
- 2 vierkante bakvormen van 23 centimeter
- Spuitzakken
- Chopper
- Deegschraper
- Zeef
- Suikerthermometer
- Bakpapier
- Vershoudfolie
- Deegroller
- Dowels
Voorbereiding
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Vet de 3 bakvormen van ø 15 centimeter in en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier.
- Vet de 2 vierkante bakvormen van 23 centimeter in.
Amandelcake
- Klop de eiwitten met 40 gram suiker stijf.
- Voeg tijdens het mixen de andere helft van de suiker toe.
- Voeg de poedersuiker toe en klop tot een stevig schuim.
- Zeef de bloem en maizena en voeg het amandelmeel toe.
- Spatel door de eiwitten.
- Voeg de amandel extract toe.
- Stort het beslag in de vierkante bakvormen.
- Bak de cakes 50 minuten op 180 graden.
Sinaasappel abrikoos room
- Klop de slagroom met de suiker stijf.
- Klop de mascarpone luchtig.
- Spatel de slagroom en mascarpone door elkaar.
- Hak de abrikozen in stukjes en voeg ze samen met de sinaasappelrasp toe.
- Voeg ook het oranjebloesem extract toe.
- Zet de room koud weg tot gebruik.
Diamant
- Verwarm de oven op 160 graden.
- Mix de suiker, boter, vanille-extract, citroenrasp en zout in minimaal 5 minuten romig.
- Voeg vervolgens de eieren 1 voor 1 toe, waarbij je het volgende ei pas toevoegt als het vorige volledig is opgenomen.
- Stop met mixen als alle eieren goed gemengd zijn en het beslag luchtig is.
- Spatel de bloem en het bakpoeder voorzichtig door het beslag, zodat de luchtigheid behouden blijft.
- Schep een deel van het beslag apart en meng daar de cacaopoeder door.
- Marmer dit door het beslag.
- Schep het beslag in de cakevorm, strijk de bovenkant glad.
- Bak de cakes in 60 tot 75 minuten gaar.
- Laat de cakes goed afkoelen.
Botercrème
- Rooster de hazelnoten 15 minuten op 170 graden.
- Smelt de suiker tot karamel in de pan.
- Voeg de hazelnoten toe en roer goed door.
- Stort op een bakplaat en laat uitharden.
- Maal grof in de chopper.
- Zeef de bloem en doe dit met de melk in de pan.
- Klop met een garde de bloem door de melk zodat er geen klontjes in zitten.
- Verwarm het mengsel terwijl je goed blijft roeren.
- Na ongeveer 5 minuten begint het in te dikken.
- Doe het mengsel in een kom en bedek met plasticfolie.
- Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Klop de boter en poedersuiker luchtig.
- Voeg het vanille extract toe.
- Klop ook het afgekoelde bloemmengsel toe.
- Klop goed door tot een luchtige botercrème.
- Verdeel de crème in 3 delen.
- Voeg aan 1 deel de cacaopoeder, Tia Maria en gekarameliseerde hazelnoten toe.
Opbouw
- Snijd de amandelcake doormidden.
- Vul hem op met sinaasappel abrikoos room.
- Smeer af met de neutrale botercrème.
- Rol de fondant uit tot een grote dunne plak.
- Bekleed de hele taart ermee.
- Spuit de taart goud.
- Snijd elke diamant-cake doormidden.
- Smeer tussen alle lagen de botercrème waar je de chocolade, Tia Maria en hazelnoot aan toe hebt gevoegd.
- Laat de taart opstijven in de vriezer.
- Snijd de taart in een diamantvorm.
- Smeer af met neutrale botercrème.
- Spray de diamant blauw/groen met parelmoer spray.
- Leg de diamant bovenop de vierkante taart, gebruik dowels ter ondersteuning.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.