Bakgereedschap
- Bakplaat
- Spuitzak
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 190 graden hete lucht.
Vanillekwark
- Klop de slagroom, suiker en het merg van de vanille op.
- Spatel de kwark er doorheen en zet in de koelkast.
Bitterkoekjes
- Verwarm de oven voor op 190 graden hete lucht.
- Meng het amandelmeel samen met de poedersuiker.
- Voeg daarna het eiwit en het amandelextract toe en meng alles goed door elkaar.
- Doe het mengsel in een spuitzak en spuit kleine toefjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Heb je geen spuitzak dan kun je een eetlepel gebruiken.
- Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de bitterkoekjes in 5 à 10 min mooi goudbruin.
- Laat ze op het bakpapier afkoelen.
Nectarines
- Smelt de roomboter in de magnetron of in een pannetje.
- Verhit de grillpan op het vuur.
- Snijd de nectarines door en verwijder de pit.
- Smeer met een kwastje wat boter op de grill en leg de nectarines er met de platte kant op.
- Draai ze na een paar minuten om en voeg wat honing toe. Kijk hier wel mee uit, want door de warmte van de grill kan er rook vanaf komen.
- Laat de nectarines afkoelen op een bord.
Garnering
- Rooster in een voorverwarmde koekenpan wat amandelschaafsel en laat dit afkoelen op een bord.
Afwerking
- Breek de bitterkoekjes doormidden en doe ze in een kommetje.
- Giet er wat amandellikeur op. Als je liever geen alcohol drinkt kun je ook een scheutje amandelaroma gebruiken.
- Roer alles goed door elkaar en laat het 10 minuten intrekken.
- Zet ondertussen 4 glazen kommetjes klaar.
- Verdeel de bitterkoekjes over de glaasjes.
- Verdeel de helft van de kwark in de 4 glaasjes.
- Snijd de nectarine in partjes en leg 3 stukjes op de kwark.
- Verdeel de rest van de kwark over de glaasjes.
- Garneer het glas met de laatste stukjes nectarine en maak het af met amandelschaafsel.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.