E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Bitterkoekjes met gegrilde nectarines

Bitter en zoet: een perfecte combinatie voor een lekker toetje met gegrilde nectarines! De romige vanillekwark maakt dit toetje nog smaakvoller.

Anna

Recept van
Anna

Koekjes
(17) reviews

Ingrediënten

Vanillekwark

  • 150 gram slagroom
  • 30 gram suiker
  • 1 vanillestokje (merg)
  • 250 gram volle kwark

Bitterkoekjes

  • 75 gram amandelmeel
  • 75 gram poedersuiker
  • 1 eiwit (halve)
  • 1 theelepel amandelextract

Nectarines

  • 1 eetlepel gesmolten roomboter
  • 3 nectarine
  • 1 eetlepel honing

Garnering

  • 15 gram amandelschaafsel

Afwerking

  • 2 eetlepel amandellikeur

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Bakplaat
  • Spuitzak

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 190 graden hete lucht.

Vanillekwark

  • Klop de slagroom, suiker en het merg van de vanille op.
  • Spatel de kwark er doorheen en zet in de koelkast.

Bitterkoekjes

  • Verwarm de oven voor op 190 graden hete lucht.
  • Meng het amandelmeel samen met de poedersuiker.
  • Voeg daarna het eiwit en het amandelextract toe en meng alles goed door elkaar.
  • Doe het mengsel in een spuitzak en spuit kleine toefjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Heb je geen spuitzak dan kun je een eetlepel gebruiken.
  • Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de bitterkoekjes in 5 à 10 min mooi goudbruin.
  • Laat ze op het bakpapier afkoelen.

Nectarines

  • Smelt de roomboter in de magnetron of in een pannetje.
  • Verhit de grillpan op het vuur.
  • Snijd de nectarines door en verwijder de pit.
  • Smeer met een kwastje wat boter op de grill en leg de nectarines er met de platte kant op.
  • Draai ze na een paar minuten om en voeg wat honing toe. Kijk hier wel mee uit, want door de warmte van de grill kan er rook vanaf komen.
  • Laat de nectarines afkoelen op een bord.

Garnering

  • Rooster in een voorverwarmde koekenpan wat amandelschaafsel en laat dit afkoelen op een bord.

Afwerking

  • Breek de bitterkoekjes doormidden en doe ze in een kommetje.
  • Giet er wat amandellikeur op. Als je liever geen alcohol drinkt kun je ook een scheutje amandelaroma gebruiken.
  • Roer alles goed door elkaar en laat het 10 minuten intrekken.
  • Zet ondertussen 4 glazen kommetjes klaar.
  • Verdeel de bitterkoekjes over de glaasjes.
  • Verdeel de helft van de kwark in de 4 glaasjes.
  • Snijd de nectarine in partjes en leg 3 stukjes op de kwark.
  • Verdeel de rest van de kwark over de glaasjes.
  • Garneer het glas met de laatste stukjes nectarine en maak het af met amandelschaafsel.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.