E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Hoop oftewel Amel

Een kunstwerkje in een gouden lijstje, deze roze biscuittaart met tonkaboon en eetbaar papier.

Amel

Recept van
Amel

Taart
(7) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 10 eieren
  • 200 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 250 gram bloem
  • 50 gram maizena
  • Roze kleurstof

Slagroom

  • 600 gram slagroom
  • 170 gram poedersuiker
  • Eenderde tonkaboon

Botercrème

  • 160 milliliter slagroom 35% vet
  • 150 gram witte chocolade 
  • 400 gram boter
  • 180 gram poedersuiker
  • Vanillesuiker
  • Blauwe kleurstof
  • Gele kleurstof

Decoratie

  • Eetbaar papier met geprinte foto
  • Marsepein
  • Eetbare goudstof

Bereidingswijze

Biscuittaart met tonkaboon en eetbaar papier

Een kruidige biscuittaart met tonkaboon. En de print? Die maak je met eetbaar papier.

Bakgereedschap

  • Staande mixer met toebehoren
  • Rechthoekige bakvorm van 38 bij 25 centimeter

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Biscuit

  • Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker gedurende 20 minuten.
  • Meng de bloem met de maizena en een snufje zout. 
  • Voeg het bloemmengsel toe aan de eieren en roer het mengsel luchtig met een spatel.
  • Voeg de roze kleurstof toe.
  • Doe het mengsel in de rechthoekige bakvorm.
  • Bak de biscuit af in 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Botercrème

  • Verwarm de slagroom en voeg de witte chocolade toe.
  • Laat het een minuut smelten en roer goed.
  • Klop de boter totdat het smeuïg en zacht wordt.
  • Voeg de gezeefde poedersuiker in fases toe en blijf kloppen.
  • Voeg het chocolademengsel en de room toe aan de boter en blijf kloppen totdat een dikke crème ontstaat.
  • Verdeel de crème in tweeën en voeg de kleurstoffen toe.
  • Laat de  botercrème zo’n 10 minuten afkoelen in de koelkast.

Slagroom

  • Klop de room.
  • Voeg de poedersuiker toe en rasp eenderde tonkaboon door de slagroom.

Opbouw

  • Snijd het biscuit in drie horizontale lagen.
  • Vul het biscuit met de slagroom en bekleed de buitenkant ook met slagroom.
  • Leg het eetbare papier op de taart.
  • Maak de lijst rondom de taart met marsepein.
  • Kleur de marsepein met de goudstof.
  • Schilder een zelfportret op de taart met de botercrème of versier naar eigen inzicht.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.