Biscuittaart met tonkaboon en eetbaar papier
Een kruidige biscuittaart met tonkaboon. En de print? Die maak je met eetbaar papier.
Bakgereedschap
- Staande mixer met toebehoren
- Rechthoekige bakvorm van 38 bij 25 centimeter
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Biscuit
- Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker gedurende 20 minuten.
- Meng de bloem met de maizena en een snufje zout.
- Voeg het bloemmengsel toe aan de eieren en roer het mengsel luchtig met een spatel.
- Voeg de roze kleurstof toe.
- Doe het mengsel in de rechthoekige bakvorm.
- Bak de biscuit af in 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Botercrème
- Verwarm de slagroom en voeg de witte chocolade toe.
- Laat het een minuut smelten en roer goed.
- Klop de boter totdat het smeuïg en zacht wordt.
- Voeg de gezeefde poedersuiker in fases toe en blijf kloppen.
- Voeg het chocolademengsel en de room toe aan de boter en blijf kloppen totdat een dikke crème ontstaat.
- Verdeel de crème in tweeën en voeg de kleurstoffen toe.
- Laat de botercrème zo’n 10 minuten afkoelen in de koelkast.
Slagroom
- Klop de room.
- Voeg de poedersuiker toe en rasp eenderde tonkaboon door de slagroom.
Opbouw
- Snijd het biscuit in drie horizontale lagen.
- Vul het biscuit met de slagroom en bekleed de buitenkant ook met slagroom.
- Leg het eetbare papier op de taart.
- Maak de lijst rondom de taart met marsepein.
- Kleur de marsepein met de goudstof.
- Schilder een zelfportret op de taart met de botercrème of versier naar eigen inzicht.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.