Biscuittaart met Algerijns tintje
Deze biscuittaart heeft een verrassende binnenkant met chocolade en nootjes. De toevoeging van het Algerijnse koekje Bniwen maakt ‘m erg bijzonder. Volgens Janny erg lekker in combinatie met de marsepein.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Ronde bakvorm met een diameter van 15 centimeter
- Ronde bakvorm met een diameter van 20 centimeter
- Dowels
Voorbereiding voor de biscuittaart
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
Biscuit
- Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker gedurende 20 minuten.
- Meng de bloem met de maizena en een snufje zout.
- Voeg het bloemmengsel aan de eieren toe en roer het luchtig met een spatel.
- Verdeel het mengsel over de twee bakvormen.
- Doe het biscuit voor 20 minuten in de oven.
- Laat het biscuit afkoelen en snijd het in 4 lagen.
Bniwen
- Rooster amandelen in de oven, voeg 2 eetlepels olie toe en hak het fijn.
- Klop de boter zacht en voeg de suiker toe.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en maak een deeg.
- Rol het deeg uit en bak de bniwen in 10-12 minuten goudbruin.
- Hak het deeg fijn en voeg de pecannoten, hazelnoten, amandelen, halwa en feuilletine toe.
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Klop de room en voeg de gesmolten chocolade toe om ganache te maken.
- Voeg de ganache toe aan het deeg.
- Vorm het mengsel in een genielamp en bekleed de bniwen met marsepein.
Botercrème
- Klop de boter op met de suiker.
- Voeg de banketbakkersroom toe aan het boter-suikermengsel.
- Klop het geheel door.
Nougatine
- Smelt de suiker in een pan en kook de karamel lichtbruin.
- Voeg de pecannoten toe en laat de nougatine afkoelen op een stuk keukenpapier.
Opbouw van de biscuittaart
- Vul het biscuit met jam, de botercrème en de nougatine.
- Versier de biscuittaart met de botercrème.
- Zet dowels op de taart en leg de genielamp bovenop de taart.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.