Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
- Deegroller
- Hakmolen
Voorbereiding
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
Deeg
- Kneed van alle ingrediënten, behalve de boter, een soepel deeg in ongeveer 4 minuten.
- Voeg de boter in delen toe.
- Kneed nog 6 minuten in de mixer met deeghaken.
- Vet een kom in en leg het deeg hierin.
- Dek af met folie en laat 30 minuten rijzen.
Vulling
- Rooster de walnoten.
- Vermaal de walnoten met de poedersuiker.
- Voeg de kurkuma toe.
- Voeg het losgeklopte ei en de likeur toe en maal door tot een spijs.
- Verdeel de spijs in twaalf bolletjes en rol deze tot een staafje.
Glazuur
- Zeef de poedersuiker en meng het met de sinaasappelsap.
Samenstellen
- Rol het deeg uit tot een grote rechthoekige lap.
- Smeer er een laagje marmelade op.
- Snijd het deeg in twaalf lange repen.
- Leg op de onderste helft van het deeg een rolletje spijs in de lengte.
- Vouw het deeg over de lengte dubbel, druk goed vast en rol het nog iets platter.
- Snijd in het midden twee keer in de lengte in. Zorg dat de uiteinden elkaar blijven raken.
- Pak de uiteinden van het deeg vast en draai ze in tegengestelde richting rond.
- Leg de broodjes op de bakplaat met bakpapier en ze dek af.
- Laat nogmaals 30 min rijzen.
- Bak de broodjes 15 min af op 200 graden.
- Bestrijk de broodjes met glazuur als ze uit de oven komen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.