Benodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Bakvorm van 30 x 35 centimeter
- Vershoudfolie
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet een grote kom in met olijfolie.
- Vet de bakplaat goed in met olijfolie.
Focacciadeeg
- Snijd een deel van de gele en rode paprika in stukjes.
- Meng de bloem, gist, zout, water, 45 milliliter olijfolie, een handvol gele en rode paprika en de walnoten.
- Kneed de ingrediënten voor zo’n 10 minuten tot er een plakkerig deeg ontstaat.
- Leg het deeg in de kom en laat afgedekt op een warme plek rijzen tot het in volume is verdubbeld.
- Snij de ui in hele ringen, de overige paprika’s in lange plakjes en de kerstomaatjes en de olijven doormidden. Leg de groente apart.
- Stort het deeg in de bakvorm en maak het plat.
- Verdeel de gorgonzola over het deeg en vouw het deeg een keer in de lengte en een keer in de breedte.
- Leg het deeg terug in de afgedekte kom en laat het nog eens 15 minuten rijzen.
- Plaats het deeg in de bakvorm en druk met je vingers deukjes in het deeg.
- Decoreer de focaccia met de gesneden groente als bloemen, de tomaten en olijven als bijen en de takjes verse kruiden als bloemstengels.
- Meng de overige 45 milliliter olie met een eetlepel water, knoflookpoeder en zout.
- Bestrijk het deeg met de olie en strooi en er nog enkele zoutvlokken over.
- Bak de focaccia in ongeveer 20 min af in een voorverwarmde oven. Als hij nog niet goed gaar is: omdraaien en nog 7 – 10 minuten bakken.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.