Een polonaise van mini polonaises daar maak je je feestje compleet mee! Ook Robèrt is enthousiast: “Heel leuk bedacht. Het bier in combinatie met de slagroom werkt heel goed.”
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Spuitzakken
- Spuitmondjes
- Kommen
- Garde
- Keukenweegschaal
- Bakplaat
- Bakpapier
- Steelpan
- Zeef
- Spatel
- Steekring met een diameter van 5 centimeter
- Slagroomspuit
- 3 zelf geknipte mallen
- Plank van 100 bij 15 centimeter
Voorbereiding voor de polonaise
- Verwarm de oven voor op 110 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Polonaise
- Doe de eiwitten met het zout in een vetvrije kom.
- Voeg daar beetje bij beetje de kristalsuiker aan toe en klop tot een glanzende en stijve meringue.
- Spuit een dichte bodem over alle 3 de mallen.
- Spuit alle zijkanten op met ringen tot 15 centimeter hoog.
- Bak de meringue gedurende 1,5 uur droog in de voorverwarmde oven.
Brownies
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Verdeel de pecannoten over een beklede bakplaat.
- Bak de pecannoten crispy in ongeveer 8 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de pecannoten afkoelen en hak ze fijn.
- Smelt de boter met de pure chocolade au bain-marie.
- Klop de eieren, eidooier, kristalsuiker, zout, bier en de vanille-extract luchtig op.
- Spatel daar voorzichtig het chocolademengsel doorheen.
- Meng dan de patentbloem en de cacaopoeder voorzichtig door het beslag en voeg de pecannoten toe.
- Giet het beslag in een springvorm.
- Bak de brownie gaar in 40 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de brownie uit de oven en laat het afkoelen tot de opbouw van de polonaise.
Karamel-zeezout drizzle
- Verwarm de slagroom in een steelpan tot net onder het kookpunt.
- Voeg de warme slagroom en het zout bij de karamel druppels en laat staan tot de druppels zijn gesmolten.
- Laat de karamel-zeezout drizzle afkoelen in de koelkast.
Biervulling
- Meng de slagroom met 50 gram poedersuiker tot een lobbig geheel.
- Voeg het merg van een vanillestokje toe aan de slagroom.
- Meng de kwark, de overgebleven poedersuiker en het bier in een kom goed door elkaar.
- Spatel de slagroom voorzichtig door de kwark en zet de biervulling apart voor de opbouw van de polonaise.
Karamel foam
- Verwarm 90 gram slagroom met de gesteriliseerde melk in een steelpan.
- Verwarm de kristalsuiker in een andere steelpan tot 200 graden tot er karamel ontstaat.
- Voeg de warme slagroom toe aan de karamel en meng dit goed door.
- Haal de steelpan van het vuur, zeef het mengsel en voeg de overgebleven koude slagroom toe.
- Laat het mengsel afkoelen en doe het vervolgens in een slagroomspuit.
Mascarpone chocoladecrème
- Meng alle ingrediënten door elkaar tot een glad geheel en giet de chocoladecrème in een spuitzak.
Opbouw van de polonaise
- Steek de afgekoelde brownies uit met een steekring met een diameter van 5 centimeter.
- Leg de brownies in de meringue.
- Verdeel een laag chocoladecrème en een laag karamel over de brownies.
- Verdeel hier een laag bierslagroom overheen.
- Strooi een laag pecannoten over de bierslagroom.
- Decoreer de polonaise met de karamel ganache en de karamel foam.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.