E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Meter Lange Bier Polonaise

Een feestje is niet compleet zonder de polonaise en een koud biertje, deze taart heeft het allebei. Deze polonaise is gevuld met bier slagroom, bier brownies en afgetopt met een drizzle van karamel-zeezout. Het feest kan beginnen!

Pien

Recept van
Pien

Taart
(30) reviews

Ingrediënten

Polonaise

  • 450 gram eiwit
  • 20 gram zout
  • 675 gram fijne kristalsuiker
  • 450 gram poedersuiker

Brownies

  • 335 gram ongezouten roomboter
  • 170 gram pure chocolade
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 495 gram fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel zout
  • 1,5 theelepel vanille-extract
  • 185 gram patentbloem
  • 40 gram cacaopoeder
  • 200 gram pecannoten
  • 50 milliliter trappisten bier

Bier vulling

  • 1000 gram slagroom
  • 70 milliliter trappisten bier
  • 1 vanillestokje
  • 400 gram poedersuiker

Karamel-zeezout drizzle

  • 400 gram karamel druppels
  • 225 gram slagroom
  • 50 gram grof zeezout

Karamel foam

  • 300 gram slagroom
  • 90 milliliter gesteriliseerde melk
  • 90 gram fijne kristalsuiker
  • 1 vanillestokje

Mascarpone chocoladecrème

  • 500 gram mascarpone
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • Snufje grof zeezout

Bereidingswijze

meter lange bier polonaiseEen polonaise van mini polonaises daar maak je je feestje compleet mee! Ook Robèrt is enthousiast: “Heel leuk bedacht. Het bier in combinatie met de slagroom werkt heel goed.”

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Spuitzakken
  • Spuitmondjes
  • Kommen
  • Garde
  • Keukenweegschaal
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Steelpan
  • Zeef
  • Spatel
  • Steekring met een diameter van 5 centimeter
  • Slagroomspuit
  • 3 zelf geknipte mallen
  • Plank van 100 bij 15 centimeter

Voorbereiding voor de polonaise

  • Verwarm de oven voor op 110 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Polonaise

  • Doe de eiwitten met het zout in een vetvrije kom.
  • Voeg daar beetje bij beetje de kristalsuiker aan toe en klop tot een glanzende en stijve meringue.
  • Spuit een dichte bodem over alle 3 de mallen.
  • Spuit alle zijkanten op met ringen tot 15 centimeter hoog.
  • Bak de meringue gedurende 1,5 uur droog in de voorverwarmde oven.

Brownies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Verdeel de pecannoten over een beklede bakplaat.
  • Bak de pecannoten crispy in ongeveer 8 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat de pecannoten afkoelen en hak ze fijn.
  • Smelt de boter met de pure chocolade au bain-marie.
  • Klop de eieren, eidooier, kristalsuiker, zout, bier en de vanille-extract luchtig op.
  • Spatel daar voorzichtig het chocolademengsel doorheen.
  • Meng dan de patentbloem en de cacaopoeder voorzichtig door het beslag en voeg de pecannoten toe.
  • Giet het beslag in een springvorm.
  • Bak de brownie gaar in 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de brownie uit de oven en laat het afkoelen tot de opbouw van de polonaise.

Karamel-zeezout drizzle

  • Verwarm de slagroom in een steelpan tot net onder het kookpunt.
  • Voeg de warme slagroom en het zout bij de karamel druppels en laat staan tot de druppels zijn gesmolten.
  • Laat de karamel-zeezout drizzle afkoelen in de koelkast.

Biervulling

  • Meng de slagroom met 50 gram poedersuiker tot een lobbig geheel.
  • Voeg het merg van een vanillestokje toe aan de slagroom.
  • Meng de kwark, de overgebleven poedersuiker en het bier in een kom goed door elkaar.
  • Spatel de slagroom voorzichtig door de kwark en zet de biervulling apart voor de opbouw van de polonaise.

Karamel foam

  • Verwarm 90 gram slagroom met de gesteriliseerde melk in een steelpan.
  • Verwarm de kristalsuiker in een andere steelpan tot 200 graden tot er karamel ontstaat.
  • Voeg de warme slagroom toe aan de karamel en meng dit goed door.
  • Haal de steelpan van het vuur, zeef het mengsel en voeg de overgebleven koude slagroom toe.
  • Laat het mengsel afkoelen en doe het vervolgens in een slagroomspuit.

Mascarpone chocoladecrème

  • Meng alle ingrediënten door elkaar tot een glad geheel en giet de chocoladecrème in een spuitzak.

Opbouw van de polonaise

  • Steek de afgekoelde brownies uit met een steekring met een diameter van 5 centimeter.
  • Leg de brownies in de meringue. 
  • Verdeel een laag chocoladecrème en een laag karamel over de brownies.
  • Verdeel hier een laag bierslagroom overheen.
  • Strooi een laag pecannoten over de bierslagroom.
  • Decoreer de polonaise met de karamel ganache en de karamel foam.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 11 van Heel Holland Bakt

NAAR HET OVERZICHT

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.