Bakgereedschap
- Bakplaat
- Mixer
- Staafmixer
- Garde
- Soeplepel
- Pannenkoekenpan
- Hoge taartring van 15 centimeter
- Spuitzakken
- Spuitmond ø 1 centimeter
- Spuitmond kartel
- Deegkrabber
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 190 graden boven- en onderwarmte.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Week de gelatine in koud water.
Bananenpannenkoeken
- Pureer de bananen met een staafmixer.
- Meng in een kom de bloem, poedersuiker, bakpoeder en het zout.
- Mix in een andere kom de gepureerde bananen, de eieren en de melk.
- Roer met een garde het bloemmengsel door het bananen mengsel.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en schep een soeplepel beslag in de pan.
- Bak de bananenpannenkoeken in ongeveer 5 minuten per pannenkoek goudbruin en gaar.
- Herhaal tot het beslag op is.
- Laat afkoelen.
Bananen-slagroom vulling
- Pureer de banaan met de suiker met een staafmixer glad.
- Verwarm de citroensap in een pannetje.
- Los de gelatine op in het warme citroensap.
- Voeg dit bij de banaan en pureer nog even kort.
- Klop de slagroom stijf.
- Voeg de mascarpone toe en mix tot een gladde massa.
- Spatel voorzichtig de room door de banaanpuree.
- Doe een klein beetje in een kleine spuitzak met kartelmond.
- Doe de rest in spuitzakken met een ronde spuitmond.
- Laat opstijven in de koelkast.
Karamelsaus
- Breng het water en de suiker in een hoge pan aan de kook.
- Laat het koken tot een goudbruine karamel ontstaat.
- Verwarm ondertussen de slagroom tot tegen het kookpunt.
- Voeg als de karamel goudbruin is de room toe en roer goed door elkaar.
- Blijf goed roeren tot het een gladde saus is.
- Haal de saus van het vuur.
- Voeg de boter en een snuf grof zout toe en roer nog even goed door.
- Roer de karamelsaus tijdens het afkoelen nog een paar keer door.
Garnering
- Rooster de pecannoten 10 – 12 minuten op 170 graden.
- Houd 15 pecannoten apart voor bovenop de taart.
- Hak de rest fijn.
Opbouw
- Leg een pannenkoek in een hoge taartring.
- Spuit een dunne, maar goede laag bananen-slagroom vulling op de pannenkoek en smeer uit.
- Verdeel er 2 – 3 lepels karamelsaus en een handje gehakte pecannootjes over.
- Leg hier weer een pannenkoek op.
- Herhaal dit tot je tot 2 centimeter onder de rand van de bakring bent.
- Laat de taart opstijven in de koeling.
- Haal de ring voorzichtig van de taart.
- Strijk de boven- en zijkanten af met bananen-slagroom vulling.
- Spuit toeven slagroom bovenop.
- Verdeel in het midden wat karamelsaus.
- Garneer met een ring van plakjes banaan.
- Druk een paar pecannoten op de toeven slagroom.
- Verdeel wat gehakte pecannootjes langs de onderkant van de taart.
- Laat de taart eventueel nog even opstijven in de koelkast.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.