Bakgereedschap
- Tulbandvorm
- Staande mixer met toebehoren
- Handmixer
- Rasp
- Satéprikker
- Rooster
- Spuitzak
- Ronde spuitmond ø 1 centimeter
- Ronde uitsteker ø 3,5 centimeter
- Bloem uitsteker
- Fondantroller
Voorbereiding voor de tulband
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Vet de tulbandvorm in met boter en bestuif met een beetje bloem.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg een spuitzak met rond spuitmondje klaar.
Tulband
- Snijd het vanillestokje over de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
- Klop de boter, suiker, citroenrasp en vanillemerg op tot het lichtgekleurd en luchtig is.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe.
- Zeef de bloem, bakpoeder en zout en spatel het rustig door het beslag.
- Doe de bessen en frambozen in een schaaltje en schud dat rustig om met een eetlepel custardpoeder, tot alle vruchten bedekt zijn met een laagje poeder.
- Vul de tulbandvorm met een derde deel van het beslag.
- Leg de helft van de vruchten daarop.
- Vervolg met weer een derde van het beslag en de overige vruchten.
- Sluit af met beslag.
- Plaats de tulband in het midden van de oven en bak de cake in ongeveer 60 – 70 minuten gaar. Test met een sateprikker de gaarheid.
- Laat de tulband ongeveer 10 minuten afkoelen in de vorm, stort hem daarna voorzichtig op een rooster en laat afkoelen.
Kletskoppen
- Verwarm de oven verder op 220 graden.
- Hak de amandelen klein.
- Mix met een handmixer de boter, suiker en melk kort door.
- Voeg de kaneel en zout toe en mix kort.
- Spatel de amandelen erdoor.
- Zeef de bloem en voeg dat tot slot toe.
- Doe het beslag in de spuitzak met ronde spuitmond en spuit kleine bolletjes op de bakplaat.
- Bak de kletskoppen ongeveer 4 – 5 minuten, tot ze mooie bruine randjes hebben.
- Schuif het bakpapier op het aanrecht, laat de kletskoppen 2 minuten afkoelen en steek er dan met de ronde uitsteker mooie ronde koekjes van.
Decoratie van de tulband
- Maak een dik glazuur van de poedersuiker en het citroensap.
- Rol de fondant uit en steek kleine bloemetjes uit met de bloemetjes uitsteker.
- Plak er een suikerpareltje in met wat water.
- Laat het glazuur over de bovenkant van de tulband druipen.
- Decoreer het geheel met de kletskoppen, bessen, frambozen en de kleine bloemetjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.