Bakgereedschap
- Staande mixer met toebehoren
- Garde
- Bakplaten
- Bakpapier
- Huishoudfolie
- Liniaal
- Kwast
- Rasp
- Spuitzak
- Koffiefilter en koffiefilterhouder
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden conventioneel.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier (4x).
Koekjesbodem
- Meng alle ingrediënten in een kom, kneed kort met de hand door.
- Neem 2/3e van het deeg en laat een half uur in de koelkast rusten. De rest van het deeg gebruik je voor de crumble.
- Rol de deeg uit tot een dikte van 3 millimeter.
- Snijd een plak van 12 x 25 centimeter uit.
- Prik met een vork gaatje in het deeg.
- Leg het deeg op de bakplaat.
- Bak in ongeveer 20 minuten goudbruin.
- Laat afkoelen.
Crumble
- Meng het koekjesdeeg met havermout, boter en citroenschil.
- Kruimel tot klontjes.
- Stort op een bakplaat en bak af tot het lichtbruin is.
- Laat afkoelen.
Lange vingers
- Splits de eieren.
- Klop de eidooiers met 45 gram suiker en het vanille extract schuimig.
- Klop de eiwitten met de rest van de suiker en cream of tartar stijf.
- Spatel de eidooiers door de opgeklopte eiwitten.
- Zeef de bloem, maizena en zout erboven en spatel door tot een egale massa.
- Doe het beslag in een spuitzak.
- Knip een mondje van ongeveer 1 centimeter doorsnede af.
- Spuit rollen van 12 centimeter lang op een bakplaat met bakpapier.
- Bak in ongeveer 15 minuten lichtbruin.
- Laat afkoelen.
Lemoncurd
- Meng het water en de maïzena in een kom.
- Rasp de citroenen en knijp het sap uit.
- Meng de suiker en de rasp van 1 citroen in een pan.
- Voeg 90 gram citroensap en de boter toe en breng aan de kook.
- Laat al roerend ongeveer 5 minuten koken.
- Voeg vervolgens het maizena-water mengsel toe en kook al roerend nog zachtjes 3 minuten door.
- Haal van het vuur en meng met de gecondenseerde melk.
- Giet op een bordje en laat bedekt met huishoudfolie in de koelkast afkoelen.
Mascarpone-crème
- Meng alle ingrediënten en klop stijf.
- Doe in een spuitzak.
Biscuit
- Verwarm de oven naar 200 graden conventioneel.
- Klop de eieren met de suiker en vanille au bain-marie ongeveer 5 minuten.
- Haal van de au bain-marie en klop verder tot kamertemperatuur.
- Voeg de oploskoffie toe.
- Zeef de rest van de ingrediënten erboven en spatel door.
- Stort het beslag op een bakplaat met bakpapier.
- Bak in ongeveer 10 minuten gaar.
- Laat afkoelen.
- Snijd 2 plakjes van 12 x 25 centimeter uit.
Koffiesiroop
- Maak filterkoffie en meng met de suiker.
- Stort in een diep bord.
Citroensiroop
- Breng de suiker en water aan de kook.
- Haal van het vuur en voeg de rest van de ingrediënten toe.
- Laat afkoelen.
Garnering
- Snijd dunne plakjes van een citroen.
- Kook 20 minuten zachtjes in een mengsel van 100 gram suiker en 100 gram water. Laat drogen.
- Rol de plakjes door de overige suiker.
Opbouw
- Leg de koekjesbodem op de bodem en bestrijk met een laag lemoncurd.
- Plaats er een biscuitlaag op en trempeer met de citroensiroop.
- Spuit hierop een laag mascarponecrème.
- Dip de lange vingers in de koffiesiroop en plaats op de room.
- Spuit lemon curd tussen de lange vingers.
- Verdeel hier weer een laag room overheen.
- Herhaal vanaf de biscuitlaag.
- Decoreer de bovenkant met crumble en schijfjes citroen.
- Leg de rest van de citroenen en koffiebonen naast de taart.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.