Voorbereidingen
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
Let op!
Dit recept van Hans bevat 3 taartlagen. In de tent gebruikte hij er maar 2, zoals je op de foto kunt zien. Ook heeft hij van de druiptechniek afgezien, deze zit wél in dit recept. Wil je de taart liever maken zoals op de foto? Versnijd de 3de taartlaag tot smakelijke brownies en laat de druiptechniek achterwege.
Bakgereedschap
- 3 springvormen (ø 18 centimeter)
- 3 vellen bakpapier
- digitale suikerthermometer
- spuitzak plus 1 glad klein spuitmondje
- 1 taart karton
Chocolade-bier cake
- Leg de noten in een braadslede en zet deze in het midden van de oven om de noten te roosteren. Ook de noten voor de pecan karamel – leg deze een beetje apart.
- Smelt de boter en giet hier het bier bij.
- Voeg het vanille-extract en alle suiker toe.
- Voeg nu ook de eieren en de Griekse yoghurt toe.
- Meng in een andere kom bloem, cacaopoeder en bakpoeder.
- Hak de noten fijn en meng ze met een snuf zout door het bloemmengsel.
- Meng het bloemmengsel en verdeel het beslag over drie ingevette springvormen van 18 centimeter doorsnede.
- Bak de chocolade-bier cakes af tot ze gaar zijn; in zo’n 35 à 45 minuten.
- Haal de cakes uit de springvorm en laat deze direct afkoelen in de vriezer.
- Let op: de taart moet goed koud zijn voor het opbouwen.
Karamelsaus
- Doe de suiker in een steelpan en vul de pan met water tot de suiker een dikke pap wordt. Roer die even door en zet de pan op het vuur.
- Zorg dat de karamel op smaak is door deze goed te bruin te laten kleuren (maar zorg dat het niet bitter wordt).
- Voeg de boter in vlokjes toe en roer deze door.
- Schep nu de slagroom erbij.
- Breng het geheel op smaak met zout.
- Laat de saus op een plaatje afkoelen in de vriezer.
- Doe de helft van de saus in een spuitzak (zonder spuitmondje).
Karamel-botercrème
- Stort de suiker in een steelpan met een klein laagje water. Kook de suikersiroop tot 121 graden.
- Wanneer de siroop een temperatuur de 121 graden heeft bereikt: begin met het kloppen van de eiwitten – doe dit op hoge snelheid. Giet de suikersiroop er in een keer bij.
- Klop de meringue net zo lang tot deze op kamertemperatuur is.
- Voeg nu de zachte boter toe en klop het mengsel tot een gladde crème.
- Voeg nu ongeveer de helft van de afgekoelde karamelsaus aan de botercrème toe.
- Meng het geheel tot een gladde massa en doe die in een spuitzak met een glad spuitmondje.
Ganache
- Breng de slagroom in een steelpan aan de kook.
- Voeg de slagroom bij de chocolade en laat het geheel 1 minuut staan. Roer nu goed door.
- Voeg nu de boter in vlokjes toe.
- Roer het geheel opnieuw goed door.
Pecan-karamel
- Karamelliseer de suiker in een steelpan.
- Voeg de geroosterde pecannoten toe en roer het geheel door.
- Laat afkoelen en hak de nougatine fijn.
Opbouw
- Bouw de taart op een taartkarton op.
- Spuit kleine dopjes botercrème op de eerste laag brownie-cake en strooi hier wat nougatine overheen.
- Breng nu de 2e laag brownie-cake aan. Spuit opnieuw doppen van botercrème en strooi hier weer wat nougatine overheen.
- Spuit langs de rand, tussen de doppen wat saus, zodat deze naar beneden druipt.
- Leg de laatste laag brownie op de taart en breng een laag ganache aan. Strooi ook hier wat nougatine overheen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.