Vlees
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Kruid het vlees en braad het om en om aan in een braadpan.
- Zet de pan vervolgens met deksel ongeveer 6 minuten in de oven.
- Neem het vlees uit de pan en laat op de plank afkoelen
Deeg
- Meng bloem en boter in blokjes samen met het zout in een kom.
- Werk met de vingertoppen alles door elkaar tot een kruimelig geheel en voeg al knedend langzaam het ijskoude water toe.
- Vorm het deeg tot een bal en leg in folie ongeveer 10 minuten in de koeling.
- Rol het deeg uit tot een rechthoek van ca. 40 x 20 centimeter, vouw het in drieën en draai een kwartslag. (dit is 1 toer).
- Rol opnieuw uit tot een rechthoek van 40 x 20 centimeter, en vouw opnieuw in drieën.
- Wikkel in folie en leg 10 minuten terug in de koeling.
- Geef opnieuw 2 toeren.
- Leg daarna weer 10 minuten in koeling.
- Geef opnieuw 2 toeren.
- Leg daarna weer 10 minuten in koeling.
Duxelles
- Snijd paddenstoelen in plakjes en snipper de sjalotjes.
- Verhit wat boter in een pan en fruit sjalotjes en paddenstoelen zachtjes.
- Voeg het citroensap toe.
- Laat al het vocht verdampen.
- Roer de crème fraîche door de massa en laat nog even inkoken.
- Neem van het fornuis en breng op smaak met de peterselie, zout en peper.
Kruidenflensjes
- Doe alle ingrediënten in een mengkom en klop tot een mooi beslag.
- Verhit boter in een bak en bak dunne flensjes.
Samenstellen
- Verwarm de oven voor op 200-220°C.
- Rol het deeg uit tot een rechthoek van 40 x 25 centimeter.
- Snijd de randen netjes bij.
- Leg 2 flensjes in het midden van het deeg.
- Verdeel hier een beetje van het champignonmengsel op, de laag moet ongeveer 1 centimeter dik zijn.
- Leg het vlees op de vulling.
- Verdeel de rest van de duxelles over het vlees en bedek met 2 flensjes.
- Vouw het deeg om de vulling en werk mooi af. Zorg ervoor dat het goed dicht zit.
- Kluts de eieren los en bestrijk het deeg hiermee.
- Leg de Wellington ondersteboven op een met bakpapier bedekte bakplaat.
- Bestrijk de nieuwe bovenkant met ei en garneer eventueel met restjes deeg.
- Maak een schoorsteentje/gaatje in het deeg zodat hete lucht kan ontsnappen.
- Zet bij voorkeur een kwartiertje koud.
- Bestrijk de Wellington opnieuw met losgeklopt ei en bak in 25-30 minuten gaar en goudkleurig in de hete oven.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.