E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Beauberts bol

Corina

Recept van
Corina

Brood
(0) reviews

Ingrediënten

Oliebollendeeg

  • 500 gram bloem
  • 1 theelepel suiker
  • 7 gram gedroogde gist
  • 1 theelepel zout
  • 1 ei
  • 500 milliliter karnemelk

Gedroogde vruchtenvulling

  • 3 verse dadels (zonder pit)
  • 0.5 sinaasappel (rasp)
  • 2 drupjes oranjebloesemwater
  • 40 gram pistachenoten
  • 40 gram gekonfijt fruit
  • 0.5 theelepel kardemom (gemalen)
  • 1 eetlepel bloem

Pittige ananasvulling

  • 80 gram verse ananas
  • 1 rode peper
  • 0.5 citroen (rasp)
  • 0.5 theelepel koekkruiden
  • 1 eetlepel bloem

Bakken

  • zonnebloemolie

Bereidingswijze

Oliebollendeeg

  • Doe de bloem met de suiker in een grote kom en roer door elkaar.
  • Maak een kuiltje in het midden.
  • Leg aan de ene kant de gist en aan de andere kant het zout. Zorg dat ze elkaar niet raken.
  • Klop het ei los en giet in het kuiltje.
  • Klop met een handmixer met gardes en voeg langzaam aan de karnemelk toe.
  • Klop tot een glad beslag.
  • Verdeel in twee gelijke delen.

Gedroogde vruchtenvulling

  • Snijd de dadels in kleine stukjes.
  • Hak de nootjes en gekonfijte vruchten klein.
  • Doe alle ingrediënten in een kom en schep de bloem er door.
  • Schep het dadelmengsel luchtig door het beslag.
  • Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het op een warme, tochtvrije plek ongeveer 30-45 minuten rijzen.
  • Spatel het beslag goed door en laat nog even 3 minuten staan.

Pittige ananasvulling

  • Roer bloem en kruiden door elkaar.
  • Snijd de ananas in kleine partjes en dep droog.
  • Maak de rode peper schoon en snijd in kleine stukjes.
  • Meng ananas en rode peper door elkaar.
  • Schep het bloemkruidenmensgel door het ananasmengsel.
  • Schep het daarna luchtig door het tweede beslag.
  • Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat op een warme, tochtvrije plek ongeveer 30-45 minuten rijzen.
  • Spatel het beslag goed door en laat nog even 3 minuten staan.

Bakken

  • Verhit de olie tot 175˚C.
  • Schep een bolletje deeg en laat dit voorzichtig in de hete olie glijden. Pas op dat het niet spat. Afhankelijk van de grootte van de pan, bak maximaal 4 oliebollen tegelijkertijd.
  • Bak de oliebollen in 5 minuten goudbruin.
  • Laat ze uitlekken in een vergiet dat bekleed is met dubbel laag keukenpapier.
  • Bestrooi met poedersuiker waar wat kaneel door is geroerd.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.