Oliebollendeeg
- Doe de bloem met de suiker in een grote kom en roer door elkaar.
- Maak een kuiltje in het midden.
- Leg aan de ene kant de gist en aan de andere kant het zout. Zorg dat ze elkaar niet raken.
- Klop het ei los en giet in het kuiltje.
- Klop met een handmixer met gardes en voeg langzaam aan de karnemelk toe.
- Klop tot een glad beslag.
- Verdeel in twee gelijke delen.
Gedroogde vruchtenvulling
- Snijd de dadels in kleine stukjes.
- Hak de nootjes en gekonfijte vruchten klein.
- Doe alle ingrediënten in een kom en schep de bloem er door.
- Schep het dadelmengsel luchtig door het beslag.
- Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het op een warme, tochtvrije plek ongeveer 30-45 minuten rijzen.
- Spatel het beslag goed door en laat nog even 3 minuten staan.
Pittige ananasvulling
- Roer bloem en kruiden door elkaar.
- Snijd de ananas in kleine partjes en dep droog.
- Maak de rode peper schoon en snijd in kleine stukjes.
- Meng ananas en rode peper door elkaar.
- Schep het bloemkruidenmensgel door het ananasmengsel.
- Schep het daarna luchtig door het tweede beslag.
- Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat op een warme, tochtvrije plek ongeveer 30-45 minuten rijzen.
- Spatel het beslag goed door en laat nog even 3 minuten staan.
Bakken
- Verhit de olie tot 175˚C.
- Schep een bolletje deeg en laat dit voorzichtig in de hete olie glijden. Pas op dat het niet spat. Afhankelijk van de grootte van de pan, bak maximaal 4 oliebollen tegelijkertijd.
- Bak de oliebollen in 5 minuten goudbruin.
- Laat ze uitlekken in een vergiet dat bekleed is met dubbel laag keukenpapier.
- Bestrooi met poedersuiker waar wat kaneel door is geroerd.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.