Pizzadeeg
- Verwarm de oven voor op 50°C.
- Doe de bloem in een kom van een keukenmachine met deeghaken.
- Voeg het zout aan een kant van de kom toe en het gist aan de andere kant van de kom.
- Voeg olie en water toe en kneed tot een soepel deeg. Doe dit eventueel met de hand.
- Maak een mooie bal en doe in een kom.
- Zet de oven uit en zet de mengkom met het pizzadeeg in de oven. Laat het daar 40 minuten rijzen.
Barbecuesaus
- Verwarm de olie in een pan en fruit de uien tot ze zacht zijn.
- Voeg de knoflook en chili flakes toe en bak nog een minuut.
- Doe de overige ingrediënten in de pan en laat alles zo’n 20 minuten zachtjes pruttelen totdat het een dikkere saus is geworden.
- Roer af en toe door.
Samenstellen
- Verhit de oven voor op 220°C. Laat een bakplaat in de oven staan.
- Verhit een pan op middelhoog vuur met olie en bak de kipreepjes tot ze gaar zijn.
- Haal uit de pan.
- Zet het vuur lager en bak in dezelfde pan de ui en paprika zacht.
- Rol het pizzadeeg plat in een cirkel.
- Bestrooi een bakplaat met maïsmeel en leg de uitgerolde pizzabodem er op.
- Smeer de pizzabodem in met de barbecuesaus en verdeel hier de groenten en kip over.
- Leg de mozzarellaplakken over de vulling en strooi de geraspte, gerookte Gouda kaas erover.
- Verplaats de pizza op de verwarmde bakplaat en bak 10 minuten in de hete oven.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.