E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Aan de bubbels

Ben jij gek op bubble tea? Dan is deze bavaroistaart echt iets voor jou! In de romige aardbeienmousse vind je tapioca parels, precies zoals in die heerlijke bubble tea.

Mats

Recept van
Mats

Taart
(8) reviews

Ingrediënten

Bodem

  • 97 gram patentbloem
  • 27 gram witte basterdsuiker
  • 2 gram zout
  • 76 gram ongezouten roomboter

Aardbeienpuree

  • 500 gram verse aardbeien
  • 50 gram kristalsuiker
  • 4 gelatineblaadjes

Tapioca parels

  • 100 gram tapioca parels
  • 500 milliliter water

Aardbeienmousse

  • 100 milliliter  van de aardbeienpuree
  • 130 milliliter slagroom
  • 30 gram kristalsuiker
  • 3 gelatineblaadjes

Vanillemousse

  • 125 milliliter slagroom
  • 50 milliliter melk
  • 25 gram kristalsuiker
  • 3 gelatineblaadjes
  • 0,5 theelepel vanille-extract

Matchamousse

  • 125 milliliter slagroom
  • 15 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel matcha poeder
  • 3 gelatineblaadjes

Chemiseerlaag

  • 700 milliliter water
  • 11 gelatineblaadjes
  • Rozenwater
  • 50 gram kristalsuiker

Shiratama balletjes

  • 100 gram shiratamako
  • 120 milliliter water
  • 30 gram kristalsuiker

Bereidingswijze

Deze bavaroistaart is opgebouwd uit heel veel laagjes: een bodem, frisse aardbeien, aardbeienmousse, vanillemousse, matchamousse en een glanzende gelei. Ook de jury is onder de indruk van alle laagjes. Bavaroistaart met matchamousse en tapioca parels van Mats

Bakbenodigdheden

  • Springvorm met een diameter van 18 centimeter
  • Spatel
  • Garde
  • Staafmixer
  • Keukenweegschaal
  • Steelpan
  • Zeef
  • Acetaatfolie
  • Vershoudfolie
  • Ijsklontjes vorm

Voorbereiding van de bavaroistaart

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de springvorm in met een beetje boter.

Bodem

  • Kneed de bloem, suiker, zout en boter in een kom tot een samenhangend deeg.
  • Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm en druk het plat.
  • Bak de bodem in 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
  • Haal de bodem uit de oven en laat het volledig afkoelen.

Aardbeienpuree

  • Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water.
  • Pureer de aardbeien.
  • Verwarm de aardbeienpuree met de suiker in een steelpan.
  • Voeg de gelatineblaadjes toe aan de steelpan en laat ze volledig oplossen.
  • Houd 100 milliliter aardbeienpuree apart.
  • Giet de overige aardbeienpuree over de afgekoelde taartbodem van de bavaroistaart.
  • Laat het geheel afkoelen in de koelkast.

Tapioca parels

  • Kook de tapioca parels in een steelpan met water tot de parels volledig transparant zijn.
  • Haal de parels uit het water en laat ze afkoelen.
  • Verdeel de parels over de gestolde aardbeienpuree laag van de bavaroistaart.

Aardbeienmousse

  • Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water.
  • Klop de slagroom met de suiker in een kom tot er zachte pieken ontstaan.
  • Voeg de gelatineblaadjes toe aan de 100 milliliter warme aardbeienpuree.
  • Spatel de slagroom voorzichtig door de aardbeienpuree.
  • Giet de aardbeienmousse over de tapioca parels heen en laat dit opstijven in de koelkast.

Vanillemousse

  • Doe de gelatineblaadjes in een bakje met koud water.
  • Verwarm de melk, suiker en vanille-extract in een steelpan.
  • Voeg de gelatineblaadjes toe en laat deze volledig oplossen.
  • Klop de slagroom in een kom tot er zachte pieken ontstaan.
  • Spatel de slagroom door het melkmengsel en giet dit over de aardbeienmousse laag van de bavaroistaart.
  • Laat de taart opstijven in de koelkast.

Matchamousse

  • Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water.
  • Los de matcha poeder op in een klein beetje warm water.
  • Voeg de gelatineblaadjes toe aan de matcha en laat dit volledig oplossen.
  • Klop de slagroom met de suiker in een kom tot er zachte pieken ontstaan.
  • Spatel de slagroom voorzichtig door de matcha.
  • Giet de matchamousse over de vanillemousse laag van de bavaroistaart en laat de taart opstijven in de koelkast.

Chemiseerlaag

  • Doe de gelatineblaadjes, water, kristalsuiker en rozenwater in een kom.
  • Giet een deel in de ijsklontjesvorm en laat dit uitharden.
  • Giet een deel rond de taart en laat dit opstijven in de koelkast.

Decoratie van de bavaroistaart

  • Meng de shiratama, met de suiker en water in een kom tot een harde pasta.
  • Maak kleine bolletjes van de harde pasta en leg deze in kokend water.
  • Kook de balletjes, nadat ze zijn gaan drijven, nog 2 minuten door.
  • Leg de balletjes in koud water en laat ze afkoelen.
  • Decoreer de bavaroistaart met shiratama balletjes, aardbeienstukjes en tapioca parels.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 12 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.