Deze bavaroistaart is opgebouwd uit heel veel laagjes: een bodem, frisse aardbeien, aardbeienmousse, vanillemousse, matchamousse en een glanzende gelei. Ook de jury is onder de indruk van alle laagjes.
Bakbenodigdheden
- Springvorm met een diameter van 18 centimeter
- Spatel
- Garde
- Staafmixer
- Keukenweegschaal
- Steelpan
- Zeef
- Acetaatfolie
- Vershoudfolie
- Ijsklontjes vorm
Voorbereiding van de bavaroistaart
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de springvorm in met een beetje boter.
Bodem
- Kneed de bloem, suiker, zout en boter in een kom tot een samenhangend deeg.
- Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm en druk het plat.
- Bak de bodem in 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
- Haal de bodem uit de oven en laat het volledig afkoelen.
Aardbeienpuree
- Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water.
- Pureer de aardbeien.
- Verwarm de aardbeienpuree met de suiker in een steelpan.
- Voeg de gelatineblaadjes toe aan de steelpan en laat ze volledig oplossen.
- Houd 100 milliliter aardbeienpuree apart.
- Giet de overige aardbeienpuree over de afgekoelde taartbodem van de bavaroistaart.
- Laat het geheel afkoelen in de koelkast.
Tapioca parels
- Kook de tapioca parels in een steelpan met water tot de parels volledig transparant zijn.
- Haal de parels uit het water en laat ze afkoelen.
- Verdeel de parels over de gestolde aardbeienpuree laag van de bavaroistaart.
Aardbeienmousse
- Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water.
- Klop de slagroom met de suiker in een kom tot er zachte pieken ontstaan.
- Voeg de gelatineblaadjes toe aan de 100 milliliter warme aardbeienpuree.
- Spatel de slagroom voorzichtig door de aardbeienpuree.
- Giet de aardbeienmousse over de tapioca parels heen en laat dit opstijven in de koelkast.
Vanillemousse
- Doe de gelatineblaadjes in een bakje met koud water.
- Verwarm de melk, suiker en vanille-extract in een steelpan.
- Voeg de gelatineblaadjes toe en laat deze volledig oplossen.
- Klop de slagroom in een kom tot er zachte pieken ontstaan.
- Spatel de slagroom door het melkmengsel en giet dit over de aardbeienmousse laag van de bavaroistaart.
- Laat de taart opstijven in de koelkast.
Matchamousse
- Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water.
- Los de matcha poeder op in een klein beetje warm water.
- Voeg de gelatineblaadjes toe aan de matcha en laat dit volledig oplossen.
- Klop de slagroom met de suiker in een kom tot er zachte pieken ontstaan.
- Spatel de slagroom voorzichtig door de matcha.
- Giet de matchamousse over de vanillemousse laag van de bavaroistaart en laat de taart opstijven in de koelkast.
Chemiseerlaag
- Doe de gelatineblaadjes, water, kristalsuiker en rozenwater in een kom.
- Giet een deel in de ijsklontjesvorm en laat dit uitharden.
- Giet een deel rond de taart en laat dit opstijven in de koelkast.
Decoratie van de bavaroistaart
- Meng de shiratama, met de suiker en water in een kom tot een harde pasta.
- Maak kleine bolletjes van de harde pasta en leg deze in kokend water.
- Kook de balletjes, nadat ze zijn gaan drijven, nog 2 minuten door.
- Leg de balletjes in koud water en laat ze afkoelen.
- Decoreer de bavaroistaart met shiratama balletjes, aardbeienstukjes en tapioca parels.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.